• Angelique Starreveld
  • René Boekel

Willeke Alberti Dinnershow Heiloo

HEILOO De Willeke Alberti Dinnershow in het Fletcher Hotel Heiloo vond afgelopen zaterdag onder grote belangstelling plaats. De gasten kwamen van heinde en ver om deze, door velen, geliefde artieste onder het genot van een hapje en drankje te zien optreden.

Angelique Starreveld

Om 18.00 uur gingen de deuren van de zaal open en binnen een mum van tijd waren alle tafels bezet met een opgetogen en verwachtingsvol publiek.

"Zodra ik las dat Willeke tijdens een dinnershow zou optreden, hebben mijn vriendin en ik gelijk een plaats voor deze avond gereserveerd. Wij zijn allebei weduwe en proberen samen van de leuke dingen van het leven te genieten. Daar hoort Willeke bij natuurlijk, een ontzettend mooie vrouw met een geweldig repertoire. Waarschijnlijk zullen we bij sommige nummers wel een traantje wegpinken van ontroering, dat hoort nou eenmaal bij dit muziekgenre, maar bovenal gaan wij volop genieten van de show en het eten", aldus de 70-jarige Tineke van Rossum.

Terwijl de gasten in de zaal ontspannen met elkaar converseerden, bereidde Ramon Boekel zich backstage voor in verband met zijn optreden in het voor- en naprogramma.

"De muziek, ik ben er eigenlijk vanuit het niets ingerold. Mijn zus runde destijds een café en op een willekeurige avond pakte ik daar de microfoon om een nummer te zingen.  Dat sloeg dus aan. Vanaf dat moment ben ik vaker gaan zingen en kreeg meerdere aanvragen door het hele land heen voor optredens en om support-act van de avond te zijn bij bekende artiesten. Mijn beroep heb ik er niet van gemaakt, in mijn dagelijkse leven werk ik in een commerciële baan. De afwisseling van het bedrijfsleven met de muziek maakt dat ik aan beide kanten balans heb om te doen wat ik leuk vind en wat goed is voor mijn gezin", aldus Ramon.

Op zijn horloge kijkend, excuseert Ramon zich dat hij backstage moet verlaten om on stage te gaan met de woorden; "Ik heb er zin in, hopelijk heeft iedereen een geweldige avond". Tijdens het voor- en hoofdgerecht genoot het publiek zichtbaar van het optreden van Ramon Boekel met zijn feel good muziek. Al klappend en swingend, werd ook het eten met applaus ontvangen.

Na het afserveren van de borden was het dan zover, het optreden waar iedereen op wachtte: Willeke Alberti.

De show begon niet zoals men verwachtte, Willeke maakte haar opwachting niet op het podium, maar achter in de zaal. Al zingend, persoonlijk oogcontact makend met het publiek danste zij haar weg naar haar band toe, iedereen ontroert makend door haar vitale, liefdevolle uitstraling en mooie stem. Natuurlijk kwamen alle meezingers aan bod en waren er bij het publiek nostalgische herinneringen aan die goede, oude tijd, met een lach en een traan.

Na haar optreden lachte Willeke: "Weet je wat, ik ben nu al iets ouder, maar ik geniet nog steeds van elk moment. Iedereen die ik heb mogen leren kennen, mijn gezin, familie, vrienden, de band waar ik mee samenwerk. Mijn leven is niet altijd zonder rimpeltjes geweest en ik ben nu op een leeftijd dat die in mijn gezicht te zien zijn, maar voorop staat dat ik trots ben op alles wat wij samen als familie bereikt hebben.

Muziek, het heeft mij van kinds af aan gevormd. Vaak stond ik achter de coulissen naar mijn vader te kijken, te genieten en eigenlijk heb ik zijn stokje overgenomen. Verder ben ik een blij mens om iedereen mijn muziek mee te kunnen geven, vanavond een mooi publiek te hebben mogen ontmoeten. En dat voor hopelijk nog vele jaren lang, ik heb nog heel veel toekomstplannen".

Willeke's broer en nicht verwoorden het in een gesprek als volgt: "Willeke is gewoonweg onze Willeke, op het podium en thuis. Wij zijn er voor haar en zij is er gewoon 'telkens weer' voor ons".

Er staan verschillende nieuwe evenementen op de agenda in de Fletcher Hotels, check deze via www.fletcherevents. Wellicht is er een mooie show binnenkort ook bij u in de buurt.