• www.pixabay.com

Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in de nachten van 20 en 21 april uitgesteld

ALKMAAR Vanwege de voorspelde weersomstandigheden is de provincie Noord-Holland genoodzaakt de werkzaamheden voor het vernieuwen van de belijning bij de Leeghwaterbrug uit te stellen. De N242 blijft daardoor in de nachten van 20 en 21 april in beide richtingen voor het verkeer beschikbaar.

Hoewel er prima weer voor het weekend van 20 en 21 april wordt voorspeld, is de luchtvochtigheid te hoog om de belijning aan te kunnen passen. Allereerst wordt de oude belijning eraf gehaald. Bij deze werkzaamheden is het noodzakelijk om water te gebruiken. Door de hoge luchtvochtigheid kan het wegdek niet snel genoeg drogen. Wanneer er bij een te hoge luchtvochtigheid  een nieuwe belijning aangebracht wordt, ontstaat er een filmlaag van dauw(water) tussen de onderlaag van het wegdek en het asfalt. Dit is van invloed op de hechting van de belijning aan de ondergrond.

Op dit moment zijn de provincie Noord-Holland en de aannemer in overleg wanneer het beste moment is om de werkzaamheden alsnog uit te kunnen voeren. Wanneer de data bekend zijn, wordt dit via de verschillende kanalen gedeeld.