• Joëlle Goercharn achter de piano.

    Joëlle Goercharn Music

Wereldse klanken in De Hout

ALKMAAR Wereldmuziek en -dans is op zondag 15 juli weer te horen en te zien in de Alkmaarder Hout. Van 14.00 tot 18.00 uur zorgt het podium van de Muzieknis in het oudste stadspark van Nederland tijdens het kleurrijke Wereldmuziekfestival voor het nodige vertier Met ook dit keer weer aandacht voor muziek en dans uit diverse culturen.

Het eerste optreden staat geprogrammeerd om 14.00 uur en wordt verzorgd door Joëlle Goercharn. Met haar eclectische band neemt zij het publiek mee in een blend van dromerige popsongs waar haar Indiase roots doorheen klinken. Het leven in New York en de verhalen van haar Hindoestaanse grootmoeder zijn de inspiratie voor haar muziek samen met muzikale invloeden van onder meer Laura Mvula, Daniel Lanois, Lizz Wright en klassieke Indiase muziek.

Tussen 15.30 en 16.30 uur staat Sinti-zangeres Lisa Weiss op het podium. Al eeuwen zwerven de Sinti- en de Roma-zigeuners over de aarde. Een tocht met veel ontberingen en afwijzing, maar toch zijn ze trots en onbreekbaar. Onderweg worden in de wagens en bij de vuren het verdriet en de eenzaamheid verjaagd door zang, muziek en dans. Als geen ander raakt Sinti-zangeres Lisa Weiss de gevoelige snaar, wanneer ze zingt over haar eigen levensreis. Recht vanuit het hart bezingt ze haar momenten van ontreddering, maar ook van trots en doorzettingsvermogen. Samen met haar band bezorgt Lisa het publiek een vurige gypsy dansmiddag.

De formatie No Blues betreedt het podium tussen 17.00 en 18.00 uur Met nummers van het nieuwe live album neemt de band het publiek mee op een muzikale wereldreis langs verschillende continenten. Sinds het overlijden van Gitarist Ad van Meurs speelt de band met verschillende gitaristen, ditmaal met Blues award winnaar Richard van Bergen. Haytham Safia zang en U'd en Anne-Maarten van Heuvelen zang en contrabas, Osama Meleegi (percussie, U'd en zang) Met Richard van Bergen op gitaar.

In Kunstnest is tijdens het Wereldmuziekfestival werk te zien van Willy Salie. Verder exposeert deze zondag Fernanda de Vasconcelos. Kortom in De Hout hoeft niemand zich zondag 15 juli te vervelen.

Voor meer info: www.cultuurparkdehout.nl