• Een plaatje uit lang vervlogen tijden.

    KaasDragersGilde

Wereldrecordpoging 'Kaas Proeven'

ALKMAAR Wie altijd al een wereldrecordpoging heeft willen bijwonen, moet vandaag, zondag 17 juni 13.00 uur op het Waagplein zijn want daar doet het jubilerende, Alkmaarse KaasDragersGilde een poging om het wereldrecord 'Kaas Proeven' te verbeteren. Het huidige record staat op 561 fijnproevers en daar wil het gilde dik overheen gaan met maar liefst 750 deelnemers.

Vandaag dus op het Waagplein tussen 13.00 en 15.30 uur  ter ere van 425 jaar KaasdragersGilde. Onder het motto 'Wie jarig is, trakteert!' Om iedereen een onvergetelijke middag te bezorgen, trakteert het Gilde op een kaasproeverij. Denk: zes verschillende soorten kaas (van Beemster en NH Gouda Kaas met de rode zegel), lange tafels, muziek, een kidszone met schmink en suikerspinnen én natuurlijk een unieke kans om een wereldrecord te vestigen. Kaasvader Willem Borst: 'We willen ons jubileum vieren met iedereen. En hoe leuk is het om dit te doen met een recordpoging Kaas Proeven?' 

De opbrengst van deze middag gaat naar het goede doel ',Alkmaarders helpen Alkmaarders', een fonds dat zich inzet voor stadsgenoten die geen of onvoldoende toegang hebben tot medische (zorg)voorzieningen. De presentatie is in handen van de Alkmaarse Karin Bloemen.