• burak & musica sequenza

Wereldpremière voor Alkmaar tijdens Karavaan

ALKMAAR  Onder het motto 'Barok is de nieuwe pop' wordt elektronische muziek tijdens Hermes moeiteloos gemixt met historische instrumenten als fagot, viool, theorbe en lier. Componist en alleskunner Burak en het klassieke ensemble Musica Sequenza versmelten klassiek en modern tot een episch meesterwerk. Op vrijdag 7 juni beleeft dit bijzondere optreden vanaf 21.30 uur zijn wereldpremière tijdens Karavaan. Ook op zaterdag 8 juni is er vanaf 21.30 uur een voorstelling. Dit alles op loopafstand van het festivalhart. 

Hermes wordt uitgevoerd door stem, barokke fagot, glasfluit, snaren, viool, teorbe, lier en Perzische percussie-instrumenten evenals natuurgeluiden en een 3D geluidsontwerp: dit alles vermengd tot een sensueel en verontrustend meesterwerk. Het gerenommeerde ensemble speelt zalen over de hele wereld plat, van wereldsteden als New York, Istanbul en Berlijn en nu dus… Alkmaar. Met een drankje in de hand wordt een heerlijke en unieke avond uit, waarin het je vast niet lukt om stil te blijven staan, gelukkig hoeft dat ook niet. Hermes staat garant voor een aaneenschakeling van kippenvel- en wow-momenten!


Geluidskunstenaar en componist Burak Özdemir werd geboren in Istanbul. In zijn werk ontleed hij de klassieke structuren van elektronische muziek en melodische techno. Door deze een dialoog aan te laten gaan met klassieke, historische instrumenten creëert hij levendige geluidssculpturen. Musica Sequenza is opgericht door componist en fagottist Burak in New York in 2008. Zijn bejubelde visitekaartje staat voor innovatie in klassieke muziek.  Het ensemble ontwikkelt zich als een intercultureel wereldwijde artistieke beweging.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.karavaan.nl.

Bron: Youtube burak & musica sequenza