• Dertig modellen tonen kostuums van designers en kunstenaars uit binnen- en buitenland.

    Bram Heimens

Wearable Art Awards Holland biedt show vol historie en innovatie

ALKMAAR De Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar vormt op 31 maart, de zaterdag voor Pasen, het toneel voor de Wearable Art Awards Holland ofwel WAAH. Tijdens een spectaculaire show tonen ruim dertig modellen kostuums van designers en kunstenaars uit binnen- en buitenland.

In 2016 vond de eerste awardshow plaats. Ook dit keer belooft WAAH weer een theatrale show te worden waar de meest uiteenlopende draagbare kunstwerken worden getoond.

FIGUREN EN AMBACHTEN Het historische interieur van de Grote Kerk vormt een bijzonder decor en het jubileum van de kerk is door WAAH aangegrepen om de rijke historie van het gebouw en van de stad Alkmaar te verwerken in de show. Zo is er aandacht voor historische figuren en ambachten en worden deze op creatieve wijze gecombineerd met innovatieve materialen en technieken.

Niet alleen de Grote Kerk maar de gehele stad Alkmaar staat in de aanloop naar de show in het teken van WAAH. Er is een speciale winkelroute door de stad waarin historische plaatsen worden toegelicht en bijzondere kostuums in diverse winkels zijn geplaatst.
Na afloop van de show worden de zitplaatsen verwijderd en wordt de ruimte vrijgemaakt voor een bijzondere afterparty met deejay Dennis van der Geest. Tijdens deze afterparty worden dansers en modellen ingezet met speciale kostuums.


BEGINNERS WAAH! is een platform voor (beginnende) ontwerpers op het gebied van mode en kunst. Wearable Art Awards Holland (WAAH!) is geïnspireerd op WOW (World Of WearableArt) in Nieuw Zeeland, een groots kunstspektakel dat jaarlijks plaatsvindt in de stad Wellington met designers uit de gehele wereld en waar ruim 55.000 bezoekers op af komen. WAAH biedt designers uit Nederland en Europa eenzelfde platform voor hun creaties.

KAARTEN Naast reguliere kaarten voor de show zijn er ook horeca-arrangementen beschikbaar en VIP-kaarten (met drankjes in de VIP-ruimte en toegang tot de afterparty). Kijk voor meer informatie en reserveren op de website www.waah.nl.