• Sinterklaas komt dit weekend weer aan in Alkmaar.

    Rein Schouten

Warm welkom voor Sinterklaas in Alkmaar

ALKMAAR Sinterklaas komt op zaterdag 18 november weer aan in Alkmaar. Hij vaart met zijn boot naar het Waagplein. Vanaf 13.00 uur worden de kinderen opgewacht door vrolijke Pieten, dans Pietjes en Acrobaten Pieten. Sint heeft dit jaar ook speciaal Glutenvrije Pieten meegenomen die glutenvrije pepernoten uitdelen.

Zaterdag 18 november vanaf 13.00 uur worden de kinderen opgewacht door vrolijke Pieten, dans Pietjes en acrobaten Pieten. Om ongeveer 13.30 uur zien ze in de verte al de bruggen open gaan en komt langzaam maar zeker Sinterklaas met zijn pakjesboot en heel veel Pieten naar het Waagplein varen. Op het plein wordt de Sint ontvangen door heel veel kindertjes die het hoogste lied zingen en burgemeester Bruinooge en een vertegenwoordiger van de Stichting Intocht Sinterklaas Alkmaar heten de goedheiligman welkom.

Om 14.00 uur gaat de Sint, terwijl hij onderweg heel veel handjes schud naar zijn paard Amerigo die staat te trappelen op de Mient. Als alles klaarstaat begint de optocht door de stad, en zijn er overal Pieten te vinden, die pepernoten uitdelen.

GLUTENVRIJ Aan de intocht van Sinterklaas in Alkmaar doet dit jaar voor het eerst een Glutenvrije Piet mee. De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl). Het hulpje van Sint voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten. In Nederland zijn zo'n 75.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen.

In de optocht zijn ook de danspietjes van Grapelli , Herry en Berry, het trompetter jeugd korps, acrobaten Pieten en de Pietenbands aanwezig. De stoet vertrekt vanaf de Limmerhoek naar Winkelcentrum de Mare waar Sinterklaas met zijn gevolg om 15.00 uur aankomt. Aan het einde van de middag gaat de Sint nog even naar de zieke kinderen in het ziekenhuis.