• Een grutto in de Oudorperhout

    Hans Schouten/Stichting Oudorperhout

Wandeling voor KiKa in Oudorperhout

OUDORP Loop mee met de gids in natuurgebied de Oudorperhout en bezichtig een molen in Oudorp, op zondag 15 april. Wie mee loopt, loopt ook voor het goede doel, te weten KiKa.

Op zondag 15 april lopen de wandelaars onder begeleiding van ervaren gidsen van Stichting Oudorperhout in Oudorp door natuurgebied de Oudorperhout. De gids zal de deelnemers hierbij veel vertellen over vroegere tijden, de begroeiing, dieren en vogels die daar leven. Voor de liefhebbers: neem een camera mee. In dit unieke natuurgebied komen namelijk nog bijzondere weidevogels voor zoals de grutto.  Na de wandeling zal molenaar Tom Kreuning de groep gastvrij ontvangen in zijn molen en de wandelaars de molentuin laten zien.

De wandelaars kunnen om 10.15 uur verzamelen bij het huis van gids Hans Schouten (parkeerterrein voor de deur), de Vuyk 14 in Oudorp, vanwaar wordt vertrokken om 10.30 uur. De natuurwandeling en de rondleiding in de molen (inclusief
koffie, thee of limonade na afloop in de partytent in de molentuin) zullen ongeveer twee uren duren.

Deelname kost 5 euro per deelnemer. Graag gepast betalen. Alle wandelaars, vrijwilligers en sponsors zetten zich in voor KiKa: Stichting Kinderen Kankervrij. Graag van te voren aanmelden via mevrouw L. Spaans, L.spaans@vereniging1800helptkika.nl of 06 27 45 72 45. 
De opbrengst gaat naar KiKa om zo meer geld te investeren in onderzoek naar kinderkanker. Om deze reden is er de Vereniging 1800 helpt KiKa. Meer informatie op www.vereniging1800helptkika.nl.