• www.alkmaarcentraal.nl

Wandelen langs drie raadhuizen

REGIO Wandel- en cultuurliefhebbers opgelet! Op zondag 17 juni is er een bijzondere wandeltocht. De route begint in Grootschermer, Graft of De Rijp en gaat dwars door natuurgebied De Eilandspolder. Bovendien kunnen deelnemers de drie raadhuizen in de Leeghwater-dorpen bezoeken. De start is tussen 12.00 en 16.00 uur ineen van de drie raadhuizen.

Het initiatief voor de circa 9 kilometer lange wandeltocht werd genomen door de Stichting Raadhuis Grootschermer en de beheerder van de raadhuizen in Graft en De Rijp, Jaap Klaver. Zij willen graag hun raadhuizen uit de zeventiende eeuw laten zien aan bezoekers en er bovendien ook iets over vertellen. In ieder pand zijn vrijwilligers met bijzondere verhalen.

In De Rijp mogen de deelnemers een kijkje nemen in de nieuwe Leeghwaterzaal, de raadzaal en de burgemeesterskamer. In Graft vindt in het Raadhuis een tentoonstelling plaats onder de titel 'Tegels van de wand'. Grootschermer, dat authentiek is ingericht, heeft een Raadhuis dat bestaat uit twee panden die pas na ongeveer driehonderd jaar zijn samengevoegd.

De wandeltocht loopt dwars door het Natura 2000-gebied De Eilandspolder waar heel veel mooies te zien is. In de folder die de deelnemers krijgen, wordt ook een aantal bezienswaardigheden in de verschillende dorpen beschreven. Deelname is gratis.