• Gemeente Heiloo

VVD en Heiloo 2000 krijgen meeste stemmen in Heiloo

HEILOO De VVD en Heiloo 2000 hebben in de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen allebei vier zetels binnengesleept, daarmee zijn zij de twee grootste partijen. Voor Heiloo 2000 zijn het wel minder zetels als vier jaar geleden toen de partij op zes zetels uitkwam. VVD heeft juist een zetel meer dit keer. D66 behaalde drie zetels, gelijk aan het aantal in 2014. CDA viel terug naar twee, eentje minder dan vier jaar geleden. Voor NCPN Heiloo halveerde het aantal zetels van twee naar één. Gemeentebelangen Heiloo komt met twee zetels in de raad en HeilooLokaal krijgt er één toegewezen. 

Van de 18571 kiesgerechtigden in Heiloo kwamen er 11925 naar de stembus, een opkomstpercentage van 64,68 procent. Er werd 53 blanco gestemd en 34 stemmen waren ongeldig.

De officiële vaststelling van de uitslag van de verkiezingen gebeurt vrijdag door het hoofd- en centraal stembureau van Heiloo. Dan wordt ook bekend wie er in de gemeenteraad gekozen zijn.  De komende tijd gaan de partijen met elkaar in gesprek over het vormen van een coalitie en uiteindelijk een nieuw college. De personen die zijn gekozen moeten nu bepalen of zij daadwerkelijk in de raad zitting willen nemen. Op woensdagavond 28 maart om 20.00 uur is in de raadzaal het afscheid van de oude gemeenteraad. Op donderdag 29 maart om 20.00 uur wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.