• Een deel van de cast van 'Hans en Grietje'.

    Vrij Zijn

Vrij Zijn speelt eigentijdse ´Hans en Grietje´

OUDORP Theatergroep 'Vrij Zijn' brengt vanaf 15 december het bekende sprookje Hans en Grietje
opnieuw tot leven in de zelf geschreven productie ´Hans en Grietje, verdwenen in Alkmaar´.

,, De voorstelling is een mengeling van The Wizard of Oz, Charlie en de Chocoladefabriek, met elementen die doen denken aan Madame Mikmak en Zwarte Magica uit Donald Duck," legt producent Anderson Farah uit. "De uitgebreide toepassing van visuele elementen, videobeelden en computeranimaties maakt de voorstelling tot een ware belevenis. Visueel, virtueel en virtuoos. Een voorstelling waar je nog lang over zult napraten."
Het verhaal van Hans en Grietje kent iedereen. Ze verdwenen in een bos waar ze werden opgesloten door een boze heks omdat ze aan haar snoephuisje hadden zitten knagen. Anderson Farah en de door hem opgeleide acteurs van 7 tot 70 jaar brengen dit verhaal naar het heden in de stad Alkmaar.

Het verhaal van de voorstelling die de komende dagen in het Vrij Zijn theater aan de Madame Curiestraat gespeeld zal worden: Het is kerstavond en door de dagelijkse stress is de spanning tussen familieleden is te snijden. Een bekend verschijnsel toch? Dan verdwijnen Ben en Maya, de twee burgemeesterskinderen, in de Alkmaarder Hout. Ze komen daar een magisch wezen tegen. Dit wezen heeft verdacht veel informatie over Hans en Grietje, die eerder verdwenen waren in de Alkmaarder Hout.

Het belooft een spannende voorstelling te worden, die de kinderen met sprankelende ogen en rode oortjes zullen beleven. Anderson: Want dat is het, een belevenis; een lust voor oog en oor, een prikkeling van de fantasie voor zowel jong als oud. Het publiek wordt betrokken bij het verhaal en leeft helemaal mee met de kinderen. Kortom, een voorstelling van een aloud verhaal met een geheel eigentijdse draai. Daar wilt u toch ook bij zijn?

KAARTEN 'Hans en Grietje, verdwenen in Alkmaar' is te zien op vrijdag 15, zaterdag 16, vrijdag 22, zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 december. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Vrij Zijn Theater aan de Madame Curiestraat 2a op industrieterrein Oudorp of kijk op www.af-vrijzijn.nl. Op de site zijn ook de aanvangstijden van de voorstellingen te vinden.

Kaarten koste voor VIP zaal (inclusief drankje en hapje) 27,50 euro per stuk. Een plek op een comfort stoel op tribune rij 1 kost 17,50 euro en een stoel op tribune rij 2 tot en met 12 is 14,50 euro voor volwassenen en 9, 50 euro voor kinderen.

Het theater 'A.F. Vrij Zijn' zet sinds 2012 jaarlijks drie theaterproducties op de planken op onze eigen locatie in Alkmaar. Het gaat om een kleine, intieme productie voor iedereen, maar vooral voor theaterliefhebbers, een voorstelling met een historische thema, waarin Alkmaar altijd een hoofdrol speelt, met galopperende paarden en fantasierijke kostuums en een prachtige en kleurrijke familievoorstelling.

Leer meer over de producties van en de mensen achter Vrij Zijn op www.af-vrijzijn.nl