• Facebook Vriendenbock

Vriendenbock, hèt bockbierfestival

ALKMAAR Genieten van maar liefst 45 verschillende soorten bier in de bijzondere ambiance van de 500-jarige Alkmaarse Grote Kerk. Dat is het Vriendenbockfestival. Dit jaar vindt de derde editie van het festival plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 november van 16.00 tot 23.00 uur.

Het initiatief van Vriendenbock ligt bij de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk, een stichting die zich inzet om gelden bijeen te brengen om restauraties mogelijk te maken en verbeteringen aan te brengen aan het monument. Deze Vriendenstichting verzorgt samen met Proeflokaal de Boom het evenement Vriendenbock, waaraan Alkmaarse horeca ondernemers hun bijdrage leveren.

Op het Vriendenbock krijgt de combinatie 'bier en spijs' ook veel aandacht. Twee lokale restaurateurs verzorgen bijpassende gerechten en hapjes. Dat betekent dat er op het festival allerlei lekkers en bijpassends te eten verkrijgbaar is. Deelnemers aan het festival zijn Proeflokaal De Boom, Rick's Bier Boutique, De Ritsz, Café Jong Belegen, Proeflokaal de Kleine Deugniet, De Koning, Granada Grandcafé & Restaurant, Café Bruintje en Italiaans Restaurant Vito.

Voor een totaalbeleving is er livemuziek, verzorgd door regionale artiesten zoals het duo Amanda & Yvonne dat tijdens Vriendenbock uitgebreid wordt met Joeri op slagwerk. Nieuw op Vriendenbock, is regionale topper Kim de Boer. De zangeres heeft haar sporen in de muziekwereld reeds lang verdiend. Als deelneemster aan de eerste editie van The Voice of Holland reikte zij tot de finale en wist zo landelijke bekendheid te krijgen. Op Vriendenbock zal Kim beide festivaldagen optredens verzorgen.

Kaarten voor het festival zijn online te bestellen via www.vriendenbock.nl. Een toegangskaart kost in de voorverkoop € 22; aan de deur € 25. Hiervoor krijg je entree, een uniek bierglas en 4 consumptiemunten. Bestel je toegangskaarten snel op www.vriendenbock.nl. De opbrengst van het festival komt ten goede aan het behoud van de Grote Kerk.

Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk, betalen slechts € 17 (maximaal 2 kaarten per vriendenpas). Vriend worden? Kijk op www.vriendengrotesintlaurenskerk.nl/word-vriend.