Vluchtelingen serveren gerechten uit thuisland aan Alkmaarders

ALKMAAR In buurthuis De Wachter is dinsdag 14 november het allereerste Cultureel Eetcafé. De Wachter is gevestigd aan het Oudorperdijkje in Alkmaar.

Tijdens het eetcafé zullen nieuwe Nederlanders een betaalbaar gerecht serveren dat zij zelf bereid hebben. Ze schuiven bovendien aan bij de gasten om de maaltijd gezamenlijk te nuttigen.

Dejan Sinadinovic is een van de organisatoren. "De afgelopen jaren zijn er veel meer vluchtelingen naar ons land gekomen. Dit zijn mensen zoals jij en ik met talenten, dromen en ambities."

Het Cultureel Eetcafé is een samenwerking tussen VIP Werk en buurthuis De Wachter en is erop gericht om nieuwe Nederlanders te ondersteunen en begeleiden bij hun participatie en integratie. Meedoen en thuis voelen is hierbij van essentieel belang.

Het Cultureel Eetcafé is een sociaal initiatief waarbij nieuwe Nederlanders met affiniteit voor horeca vrijwillig bij elkaar komen om te koken. Dejan: "Werken in het Culinaire Eetcafé biedt hen de mogelijkheid ervaring op te doen en talenten verder te ontwikkelen. Terwijl bezoekers kunnen genieten van heerlijke zelfbereide gerechten uit hun land voor oorsprong, is de eettafel daarna het bindmiddel om met elkaar in contact te komen."

In de periode van 14 november tot en met 19 december zal het Cultureel Eetcafé elke dinsdag in buurthuis De Wachter in Alkmaar plaatsvinden. De gerechten worden om 12.30 uur geserveerd, de kosten bedragen 5,50 euro. Daarvoor krijgen de gasten een voor- en nagerecht.

Reserveren is van tevoren nodig in verband met het beperkte aantal zitplaatsen en kan tot twee dagen van tevoren via info@vipwerk.nl. Meld in de reservering naam, telefoonnummer en het aantal personen.