• Zondag op maandag worden de uitslagen van de Europese verkiezingen bekendgemaakt.

    ANP foto

Verkiezingen: Nog paar dagen spanning voor PVV, SP en 50PLUS

REGIO (ANP) Het gaat erom spannen of de PVV en de SP in het Europees Parlement blijven vertegenwoordigd. Ook 50PLUS, dat volgens de exitpoll van Ipsos een zetel kreeg, verkeert nog een paar dagen in spanning.

Dat blijkt volgens Maurice de Hond uit tellingen in bijna 750 stembureaus in het hele land. Het weblog GeenStijl had mensen gevraagd aanwezig te zijn op het moment dat de stemmen geteld werden. Op basis van de resultaten kwam het weblog samen met Maurice de Hond tot een voorlopige prognose. De Partij voor de Dieren zou volgens hem een zetel krijgen, de exitpoll van Ipsos repte nog van nul zetels.

Grote winnaar van de verkiezingen lijkt de PvdA te worden. De partij van lijsttrekker Frans Timmermans kan volgens De Hond rekenen op zes zetels. VVD en CDA staan op vier zetels, FvD en Groen Links op drie, D66 en ChristenUnie/SGP op twee zetels.

GeenStijl telde ook bij de vorige Europese verkiezingen. Het CDA kreeg toen een zetel meer dan de stemmentellers hadden voorspeld, D66 een zetel minder.

In de nacht van zondag op maandag worden de uitslagen van de Europese verkiezingen bekendgemaakt.