• Op en rond het ijs vinden verschillende activiteiten plaats.

    Sport Z - Alkmaar Sport

Unieke winterspelen: sportinstuiven voor mensen met een beperking

ALKMAAR Sport-Z organiseert op zondag 11 februari de Unieke Winterspelen voor mensen met een beperking in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Van 13.00 tot 16.00 uur kan iedereen, jong en oud, meedoen aan deze sportinstuif met aangepaste sporten, zowel op het ijs als in diverse sportzalen.


Het evenement staat geheel in het teken van de Olympische Winterspelen. De entree bedraagt 2,50 euro per persoon, begeleiders en familieleden hebben gratis toegang. Aanmelden kan via www.sport-Z.org/uniekewinterspelen.
Sport-Z organiseert deze winter in Alkmaar een Unieke tweedaagse voor mensen met een beperking, jong en oud. Dit evenement staat geheel in het teken van de Olympische Winterspelen. Op maandag komt het speciaal onderwijs sporten en tekenen de wethouders Sport van zeven gemeenten (Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo) het samenwerkingsverband aangepast sporten. Zij investeren hiermee in de toekomst van het aangepast sporten.

En die toekomst begint al op zondag 11 februari met een Unieke sportinstuif voor iedereen met een beperking, jong en oud, en eventueel hun gezinsleden. Deze dag staan diverse aangepaste sport- en spelonderdelen op het programma, zowel op het ijs als in de sportzaal. Degenen die niet zo sportief zijn kunnen meedoen met het minitheater voor zang, dans en andere voordrachten. "Met de strippenkaart in de hand bepaal je zelf welke activiteiten je gaat ondernemen. Wij zorgen voor professionele begeleiding bij de onderdelen. We organiseren een leuke middag voor jong en oud, iedereen uit de hele regio is welkom," aldus Pascale de Hoogh, regiocoördinator Aangepast Sporten.

Jong en oud kunnen zondag 11 februari vergezeld van een begeleider of met familieleden van 13.00 tot 16.00 uur meedoen aan de instuif. De entree bedraagt € 2,50, de begeleider/familieleden betalen geen entree. Mensen kunnen zich van te voren aanmelden via www.sport-z.org/uniekewinterspelen.
Sport-Z.org ondersteunt en inspireert gemeenten om hun ambities binnen het sociale domein te realiseren door middel van beweegactiviteiten en -programma's. Sport-Z.org brengt specifieke doelgroepen in beweging en sluit aan bij de thema's gezondheid, leefbaarheid, participatie, integratie en zelfredzaamheid.

Sport-Z verzorgt ook onder meer het project VakantieFUN. Kinderen met een GGZ-indicatie kunnen vaak niet meedoen aan reguliere vakantieactiviteiten. Met dit programma krijgen zij de mogelijkheid om contact te leggen met leeftijdsgenoten en kennis te maken met verschillende sporten. Sociale vaardigheden, plezier en ontdekken staan voorop. Ook kan Sport-Z Fit & Veilig trainingen voor ouderen regelen. Een weerbaarheidsdocent zal dan met behulp van eenvoudige fysieke oefeningen ('Fit') er voor zorgen dat de deelnemer de wereld weerbaarder en met meer zelfvertrouwen tegemoet kan treden ('Veilig'). Tijdens de trainingen worden door middel van oefeningen onderwerpen als lichaamshouding, stemgebruik, ademhaling, intuïtie en verdedigingstechnieken geoefend. Meer info op www.sport-Z.org.