• Fietsen en onderweg van alles beleven, is het recept voor de theatrale fietstocht.

    Kenneth Stamp

Theatrale fietstocht

ALKMAAR Goed nieuws voor culturele sportievelingen: het succesrecept van Karavaan Festival komt ook deze editie terug: een theatrale fietsexpeditie door het veelzijdige Noord-Holland.

Dit jaar is er weer met een nieuwe route uitgestippeld, worden er nieuwe voorstellingen opgevoerd en zijn er heel veel nieuwe ontdekkingen onderweg. Van 30 mei t/m 10 juni fiets je in Expeditie Egmond door bos, stad en duinoases en stop je onderweg voor locatietheater, expedities en lekkers.

'In deze unieke fietstocht fiets je, op eigen tempo en in eigen gezelschap, 30 kilometer door het Noord-Hollandse lommerrijke bos- en duinlandschap. Vanaf het bruisende festivalhart in het Victoriepark Alkmaar naar de rust en ruimte in het omliggende ommeland en weer terug', legt een woordvoerder van Karavaan uit.

'Onderweg beleef je de splinternieuwe voorstelling Duinland op de bijzondere lankies in Egmond aan Zee en stop je voor het muziektheater De Wereldvergadering, dé hit van Oerol afgelopen jaar. Je gaat op expeditie over de heilige Adelbertusakker en pauzeert onderweg met koffie & gebak. Je eindigt je fietstocht terug in het festivalhart met een rijkelijke festivalmaaltijd. En daarna blijf je gewoon lekker plakken voor je dosis gratis straattheater en livemuziek.'

Geen fiets? Geen probleem: die boek je er bij je expeditie gewoon bij, en staat dan met vertrek voor je klaar op het festivalhart van Karavaan. Kortom: Een totaal verzorgd arrangement; een heerlijke en unieke middag in de zomerse buitenlucht.

Expeditie Egmond boek je op 30 mei t/m 2 juni en 7 t/m 10 juni.

Een ticket, inclusief alle voorstellingen, eten & drinken kost € 47,50 (vrienden van Karavaan €42,50). De kaartverkoop start op 5 april via www.karavaan.nl. Dus hou de website in de gaten.