• Gezelligheid in het café, gevestigd in Provadja.

    Charlotte Peperkamp

Theatercafé Alkmaar houdt reünie in De Eenhoorn

ALKMAAR Peter Koning, Charlotte Peperkamp, Peter Ott, Paul Montanus, Annemarie Otten, Paul Frissen en Linda Scholtens organiseren een reünie van het Theatercafé van Moos (Hans Mosch): Moos Memorial Day genoemd. Op woensdag 14 februari is iedereen welkom in wijkcentrum De Eenhoorn, even verder op het Verdronkenoord, 

14 februari is de geboortedag van Hans Mosch. Merel Schuijt strikte hem 35 jaar geleden om de nieuwe uitbater te worden van het café van Provadja. Het Provadja-gebouw is inmiddels verkocht. De reünie wordt nu gehouden in wijkcentrum De Eenhoorn aan het Verdronkenoord met de genoemde postcode.

Peter Koning, destijds nauw betrokken bij de oprichting van het café van Provadja, organiseert nu samen met de oude barkeepers Peter Ott, Linda Scholtens en oude vrienden Charlotte Peperkamp, Paul Montanus, Paul Frissen en Annemarie Otten, de reünie. Het Theatercafé werd vanaf oktober 1983, met Moos als uitbater, een enorm succes. De wisselwerking tussen filmhuis Provadja en het café zorgde voor meer mensen aan het Verdronkenoord. De Alkmaarse kunstenaars als Rolluf van Laar, Chris Duinmeijer en Ton Voermans behoorden vroeger ook al bij het meubilair. Zij zorgen dat de entourage en sfeer van destijds overgebracht wordt naar wijkcentrum De Eenhoorn. Hun gezamenlijke expositie valt de hele maand februari in De Eenhoorn te bewonderen.

Muzikanten van het eerste uur; gebroeders Rood, Helmut Nijman, Frank Stolwijk en Nico Wester zorgen voor de muzikale omlijsting. De inloop is vanaf 20.30 uur en de muziek begint rond 21.00 uur. Wellicht treedt Linda Scholtens zoals vroeger weer op als Tina Turner. Aat Compier met een lied voor Moos, Peter Koning draagt later op de avond ook een paar van zijn gedichten voor. Het moet een feest der herkenning worden. Iedereen die een leuke herinnering aan het Theatercafé of Moos heeft, is welkom. De ex-barkeepers, klanten, vrienden en familie ziet de organisatie ook graag verschijnen. Consumpties zijn voor eigen rekening.