• Rob Duin

Studenten ROC Horizon College bewegen 1000 euro bij elkaar

ALKMAAR Na een lange dag fietsen en wandelen hebben eerstejaars studenten Sociaal Werk van het ROC Horizon College, locatie Alkmaar een mooi bedrag overhandigd aan vertegenwoordigers van de drie goede doelen. De studenten wisten 8 november 1068 euro aan sponsorgelden bij elkaar te bewegen.

Leren plannen, verantwoordelijkheid nemen, samen overleggen en keuzes maken. Dit zijn allemaal vaardigheden die in de beroepspraktijk van de Sociaal Werker belangrijk zijn en in dit project aan bod kwamen. Als eerste stap in hun projectplanning verdiepten de studenten zich in organisaties die zich inzetten voor de maatschappij. De studenten kozen voor Stichting 't Praethys, Stichting Present en Stichting Prakkie 072.

Vervolgens moest er sponsorgeld bij elkaar gebracht worden en werd rondom Alkmaar een fietstocht van 30 km en een wandeltocht van 10 kilometer uitgezet. Docent Renate Robert: "Sommige studenten dachten dat het allemaal makkelijk te regelen was, maar hadden op de dag zelf toch wel enige stress. Er komt heel wat bij kijken om zo'n evenement goed te organiseren. Iets waar ze later in hun beroep ook mee te maken krijgen." Na afloop van de fiets- en wandeltocht werd het bij elkaar gebrachte geld overhandigd aan vertegenwoordigers van de goede doelen. Deze namen de cheques met veel enthousiasme in ontvangst.