• Wie geeft Olijfje een tweede kans?

    Stichting Zwerfdier

Stichting Zwerfdier zoekt baasje voor poes Olijfje

ALKMAAR Stichting Zwerfdier is op zoek naar een nieuw huisje voor poes Olijfje. Zij werd in mei 2006 geboren.

Het verhaal van Olijfje: "Elf jaar lang heb ik bij mijn baasje gewoond. Die zegt dat ik een sloper ben. De bank, het behang, alles sloopte ik. Ik kan mij niet goed herinneren waarom ik dat deed. Was ik veel alleen thuis? Verveelde ik mij? Ik weet het niet meer. Wel weet ik dat ik heel lief en aanhankelijk was en graag op schoot kwam. We hadden een tuin en daar liep ik graag een rondje. Nu is mijn baasje gaan samenwonen en mag ik niet meer slopen. Daarom woon ik nu bij Stichting Zwerfdier. Ik ben helemaal van slag. Ik snap er allemaal niets meer van want in mijn vorige huisje was ik heel lief en aanhankelijk. Bij de stichting ben ik angstig en heb ik het niet naar mijn zin. In kan nog niet zo goed begrijpen dat de mensen het goed bedoelen met mij. Ik ben nog in de war. Als je bij mij op bezoek komt kun je dat duidelijk zien. Ik verlang naar een nieuw huisje met een tuin waar ik weer gelukkig en vrolijk kan zijn. Ben jij veel thuis om mij aandacht en gezelligheid te geven? Heb jij een tuintje waar ik een ommetje kan maken? Wil jij mij dan een mooie tweede kans geven? Dat vind ik heel fijn. Dan kun je elke dag genieten van mijn mooie donkere vacht, en ook van het wit bij mijn snoetje."

Meer weten over Olijfje of een van haar soortgenoten bij Stichting Zwerfdier? Bel dan met 072 - 5612482 of kijk op www.stichtingzwerfdier.nl.

Naast de katten die een nieuw huisje zoeken, runt Stichting Zwerfdier ook een kattenpension en biedt zij de mogelijkheid van adoptiekatten. Sommige van de katten verblijven langere tijd bij Zwerfdier omdat ze niet zo gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat ze oud zijn, erg schuw blijven naar mensen toe, (soms) onzindelijk zijn of omdat ze (dure) medische zorg nodig hebben. Voor deze katten is er een speciaal verblijf ingericht: het adoptieverblijf.