• Wie haalt Chewey op?

    Stichting Zwerfdier

Stichting Zwerfdier zoekt baasje voor Chewey

ALKMAAR Stichting Zwerfdier Alkmaar is deze week op zoek naar een nieuw baasje voor Chewey, een gesteriliseerde poes, geboren op 1 februari 2001. Ze kan niet bij andere dieren geplaatst worden.

Eerste alarm: Chewey is bejaard en wil zo graag een huisje. Tweede alarm: ze kan bijten. Chewey is een vrolijke, maar tamelijk angstige kat. Als je haar van voren benadert kan ze van uit het niets uithalen of bijten. Als ze echter van achteren benadert wordt, kun je haar gewoon aaien, maar blijf alert.

'Voor de vijfde keer zoek ik een huisje. De eerste keer is er afstand van mij gedaan omdat ik bang was voor de hond in huis. De tweede keer was omdat mijn lieve vrouwtje niet meer voor mij kon zorgen. In mijn derde huisje kon ik niet overweg met de andere kat in huis. In mijn vierde huisje lag ik lekker gezellig op schoot en dan beet ik zomaar, onverwachts, mijn baasje.

Enfin, nu zit ik weer bij Zwerfdier maar ik kijk positief naar de toekomst. Ik ben een kat op leeftijd, maar tot nu toe gebruik ik geen medicijnen en ook geen dieetvoer. Dat is goed nieuws. Wel ben ik allergisch voor sommige anti-vlooienmiddelen. Als ik in een nieuwe huisje ga wonen, heb ik tijd nodig om mijn draai te vinden. Dan kan ik pittig en fel gedrag vertonen. Als ik eenmaal gewend ben, ben ik lief en aanhankelijk. Dan vind ik het fijn om met je te knuffelen en bij je op schoot te zitten. Dan ben ik echt een gezelschapsdier. Ook vind ik het gezellig om bij je op bed te liggen.'

Het liefste woont Chewey in een rustig huisje, zonder kinderen en beslist zonder andere dieren. Ze is nog heel speels voor haar leeftijd. 'Graag maak ik een rondje in de tuin. Daar geniet ik van. Op mijn borst en op mijn buik heb ik flinke witte plekken. Verder ben ik zwart. In mijn rechteroog heb ik een grappig ouderdomsvlekje, dat is geen medisch probleem.

Wie interesse in Chewey heeft, kan contact met Stichting Zwerfdier opnemen via tel. 072 561 24 82. Of kijk op www.stichtingzwerfdier.nl