• JOGG Alkmaar

Start waterdrinken op basisschool de Sterrenwachter

ALKMAAR De leerlingen van basisschool de Sterrenwachter zijn maandag 6 maart verrast met een bezoekje van JOGG regisseur Rik Wijnker en mascotte Freddy Fit van Alkmaar Sport NV. Reden voor het bezoek was start van het waterdrinken op deze school.

Kinderen vinden water lekker. Maar een fris zoet drankje is ook wel verleidelijk. Met de introductie van het JOGG thema DrinkWater wordt de omgeving van het kind gestimuleerd om verleidingen zoveel mogelijk te beperken. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en heeft in de afgelopen jaren verschillende JOGG thema's uitgerold in de wijken Oudorp, West en Overdie. Vanaf 2018 wordt de JOGG aanpak uitgerold in heel Alkmaar.

Directrice Kim Gelens, haar team en ouders van de Sterrenwachter omarmen het JOGG-thema Drinkwater en gaan als eerste school buiten deze wijken aan de slag met dit thema. Leerlingen van basisschool de Sterrenwachter kregen een mooie drinkwaterbidon, welke zij van de leerkracht mochten versieren. Op de Sterrenwachter zal het drinken van water de komende periode sterk worden aangemoedigd. De klas die het meeste voor drinkwater kiest wint een mooie prijs. Pakjes drinken mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk. Maar kinderen krijgen door deze zoete drankjes gemiddeld ruim 6 kilo suiker per jaar binnen. Verandering daarin zou enorm bijdragen aan gezond gewicht onder jongeren en het is onder andere ook beter voor het gebit. 
Met de landelijke campagne DrinkWater van JOGG wordt water drinken weer de normaalste zaak van de wereld. Kinderen ontdekken dat water drinken lekker, gezond en zelfs leuk is. Voor meer informatie over de JOGG aanpak: www.alkmaar.nl/jogg.