• HVA

Stadswandeling 'Alkmaar in boeken'

ALKMAAR De Historische Vereniging Alkmaar houdt maandagavond 28 mei weer een stadswandeling. Het thema is ditmaal 'Alkmaar in boeken'. De wandeling start om 19.00 uur voor het Waaggebouw op het Waagplein. Deelname is gratis.

Tijdens deze wandeling kunnen de deelnemers kennis maken met Alkmaarse schrijvers en hun werk. Bekende en minder bekende schrijvers zullen de revue passeren. Daarnaast wordt ook de dichtkunst en de non-fictie besproken. Alkmaar kende veel geschiedschrijvers zoals C.W.Bruinvis. Ook hun werk wordt besproken.

Tevens zal in deze wandeling de betekenis van de Alkmaarse bibliotheken nader belicht worden. Er wordt de laatste tijd veel uitgezocht over de geschiedenis van de Librije van de Grote Kerk. Over de resultaten wordt deze wandeling meer verteld. Alkmaar heeft in de loop van de geschiedenis vele drukkers gekend. Waar ze gevestigd waren wordt getoond. Ook de Alkmaarse boekhandels komen aan de orde. Naast boeken verkopen waren er ook nog andere bezigheden waarmee zij zich bezighielden.