• Oma Babs en kleinzoon Teun Zutt voor Theater de Vest.

    Alef Starreveld

Sprokkelsprookje in de Vest: Efteling naar Alkmaar

ALKMAAR Het gezelschap van De Efteling komt op zondag 14 april naar de Alkmaarse De Vest met de voorstelling "Sprokkelsprookje" naar het boek van Paul van Loon en Prinses Laurentien van Oranje. Behalve de hoofdrollen van de vaste cast zijn er ook gastrollen voor grootouders en hun kleinkinderen uit deze regio.

Karel Beentjes

De twaalfjarige Sterre woont met haar opa aan de rand van het bos. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

Teun Zutt, 7, uit Alkmaar en zijn oma Baps Zutt-Spaansen zijn een duo dat gastrollen speelt. "Tijdens een bezoek aan de Hoornse Schouwburg Het Park kreeg ik een formulier om mee te spelen als gast in Sprokkelsprookje. Teun wou graag meedoen, en omdat Teun in Alkmaar woont, vroeg ik of we in Alkmaar mee konden doen. We werden ingeloot. Welke rollen we precies spelen, horen we pas op de ochtend van de uitvoering vlak voor de repetities", vertelt Babs.


Teun woont in de Vroonermeer en heeft twee jongere broertjes. Hij zit op het Kompas. "Met juf zingen we liedjes en er is iemand van buiten school geweest om te zingen en dansen,"vertelt hij. Op de begrafenis van zijn opa heeft hij een lied gezongen. Hij hoopt vooral dat zijn familie naar de voorstelling komt: oma Thea, tante Barbara, opa Johan, ome Maarten en de neefjes. Nichtjes heeft hij niet.
Babs is gepensioneerd onderwijzeres en zingt nu in drie koren: een ensemble met moderne muziek, een gemengd koor en het kerkkoor van Waarland en Heerhugowaard De Noord. Ze heeft zeven kleinzoons. Teun is de oudste en de jongste is 10 maanden.

De voorstelling Sprokkelsprookje is op 14 april 's middags om 13.30 en 16.00 uur in De Vest. Kaarten kosten € 19 en voor kinderen tot 12 jaar € 16,50. Ze zijn verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl.