Speeddaten op grootse stagebeurs

ALKMAAR De Studievereniging Technische Bedrijfskunde (TBK) van Hogeschool Inholland Alkmaar gaat geen uitdaging uit de weg. Zij houdt donderdag 25 april het stage event Mix & Match in de Grote Kerk. Studenten van 13 verschillende opleidingen van drie vestigingen van Hogeschool Inholland gaan op zoek naar de ideale stage. Elly Konijn, wethouder Onderwijs bij gemeente Alkmaar en Huug de Deugd, Collegelid van het Bestuur van Hogeschool Inholland verzorgen het openingswoord voor de mogelijk 850 studenten.

Bij het Mix & Match Event gaan studenten via speeddates in gesprek met die bedrijven. Op een website is van tevoren aangegeven wat de voorkeur is en welk bedrijf daarbij matcht. Dat wordt het bedrijf waar de student mee speeddate. Sinds maart 2019 is daarom de website mixenmatchevents.nl in de lucht en stromen de aanmeldingen van bedrijven binnen. Inmiddels hebben 70 bedrijven aangegeven hard op zoek te zijn naar stagiairs op hbo-niveau. De Studievereniging had als doel 70 geschikte bedrijven te presenteren voor de stagezoekende studenten. Dat is gelukt!

Op de website geeft de student zijn voorkeur aan en bedrijven geven op hun beurt aan waar ze naar op zoek zijn. Uit deze voorkeuren komt een match. Als er een grote overeenkomst is in wensen en voorkeuren ga je als student om tafel bij dat bedrijf. Met als uiteindelijk doel om de match te verzilveren in een sollicitatie naar een stage. Zes rondes speeddaten; dus zes gesprekken met bedrijven. Maar ook op de foto voor je cv, een sollicitatiecursus, je cv laten checken en, jawel, zelfs stropdassen leren knopen; het kan allemaal op het stage event Mix & Match.

Ook vindt de prijsuitreiking van 'Jong Ondernemen' plaats. Vierdejaars studenten Technische Bedrijfskunde hebben onder de noemer 'Jong Ondernemen' de afgelopen zes maanden in teams een bedrijf opgezet, waarbij een nieuw, eigen geproduceerd en innovatief product op de markt wordt gezet. Ondernemend Alkmaar reikt donderdag 25 april om 15.00 uur de eerste prijs uit aan één van de drie finalisten.