• Pixabay

Spectaculaire Spellenbeurs in Mare Nostrum

ALKMAAR Spelletjesgek Ruben van der Zee verzorgt op 23 februari tussen 10.00 en 17.00 uur de eerste Spectaculaire Spellenbeurs in het Mare Nostrum aan de Arubastraat 2. Er zullen in diverse ruimtes allerlei bord- enkaart spellen te zien en te spelen zijn.

De meeste mensen denken dan gelijk aan Monopolie, Risk, Mens Erger Je Niet of Kolonisten van Catan. Maar er zijn nog zoveel andere mooie, leuke en vernieuwende spelen die gespeeld kunnen worden op koude winteravonden bij een warme kachel. Het doel is dan ook om kinderen, jongeren en volwassenen te laten ervaren hoe leuk het is om een middag of avond een spel met elkaar te spelen. Tegelijkertijd een mooi alternatief voor de schermpjes van de Iphones en de tablets!

Ook zijn er in deze regio diverse spellenclubs actief die spellenmiddagen en -avonden organiseren waarmee je kennis kunt maken. De beginners zullen ervaren dat er naast de traditionele spelen die je nog kent vanuit je jeugd nog veel meer te ontdekken valt. En de ervaren bordspel-spelers kunnen kennis maken met vele nieuwe spellen en mogelijkheden. Voor iedere leeftijd is er een ruime variatie in spelen. Denk daarbij aan diverse bord en kaartspelen maar ook aan spellen als Magic The Gathering, Dungeons & Dragons en Warhammer!

De spellen worden beschikbaar gesteld door diverse standhouders waarbij ook uitvoerig aandacht is voor de uitleg ervan en je het spel kan spelen, uitproberen en wellicht aanschaffen. Binnenkort volgt er meer informatie over dit evenement op deze site.