Sopraan en orgel tijdens Open Monumentendag in Alkmaar

ALKMAAR Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 8 september geven Marianne Habets (orgel) en Karin ten Cate (sopraan) recitals om 11.00 uur en 12.00 uur in de Kapelkerk, Kapelsteeg. 's Middags geven zij deze recitals ook in de Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord 68.

Marianne Habets studeerde piano bij Jo Dusseldorp en orgel bij Jean Wolfs aan het Conservatorium in Maastricht. Aan het Conservatorium in Alkmaar was zij van 1976 tot 2004 docente pianobegeleiding en hoofdvakdocente piano. Sinds 2007 concentreert zij zich weer op het orgelspel. Regelmatig speelt zij in kerkdiensten in Alkmaar en omgeving. Met Karin ten Cate vormt zij een orgel-zang duo.

Sopraan Karin ten Cate haalde haar diploma Solozang aan het Conservatorium Alkmaar bij Maja Schermerhorn en Maria Rondèl. Zij volgde masterclasses bij o.a. Elly Ameling en Roberta Alexander. Als soliste trad zij op in bijna elk Europees land. Met de opera 'Barcelona' van Queenzanger Freddie Mercury en het Orkest van het Oosten was Karin de grote afsluiting van de Amsterdamse Uitmarkt voor ruim 30.000 mensen op het Museumplein.

De twee buurkerken Kapelkerk en Laurentiuskerk zijn op loopafstand. In de Kapelkerk worden 's middags ook rondleidingen naar het Müller-orgel gegeven.