• Pixabay

Schrijf je nu in voor deelname aan de Hackathon

ALKMAAR Studieverenigingen BIMTI (Business IT & Technische Informatica) en BFL (Business, Finance en Law) verzorgen vrijdag 7 december samen met IT=Alkmaar een Alkmaarse Hackathon. Er is plek voor 50 studenten die in groepjes van 5 personen uit elkaar gaan. Zij krijgen een dag de tijd om een maatschappelijk probleem te hacken. De studenten starten 's ochtends om 09.00 met een briefing en gaan daarna aan de slag.

De teams worden door de organisatie samengesteld zodat kennis en expertise goed verdeeld is. Tot 18.00 mogen de teams in het nieuwe pand van Snelstart aan de Comeniusstraat werken aan een oplossing. Om 18.30 starten de pitches voor een vakjury met een topondernemer, wethouder Elly Konijn en de voorzitters van de studentenverenigingen. Om 20.30 vindt de uitreiking plaats. Voor de studenten uit het winnende team ligt er een traineeship bij een van de IT=Alkmaar bedrijven in het verschiet.

'Jongeren hebben de toekomst en gelukkig heeft Alkmaar al een bruisend centrum en meerdere opleidingen. Toch kunnen we van Alkmaar veel meer een studentenstad maken. Hoe we dat moeten doen? Dat gaan de studenten bedenken!" aldus IT=Alkmaar voorzitter Sven Visser. 'De organisatie hoopt hiermee niet alleen het Alkmaar Studentenstad probleem te hacken, de middag is ook een mooie manier om elkaar beter te leren kennen." licht Berry Moolenaar (voorzitter studievereniging BFL) toe. "Voor de studenten is dit de ultieme mogelijkheid om de Alkmaarse IT-bedrijven beter te leren kennen en te laten zien wat je in huis hebt. Wij zoeken stageplekken en startersfuncties, de IT-bedrijven zoeken personeel. Deze hackathon is daardoor eigenlijk een win-winsituatie voor zowel de studenten als de bedrijven.'

Ben jij een student en heb je de oplossing voor Alkmaar Studentenstad? Wil je werken aan technische skills, een bedrijfsplan in een dag schrijven of een marketingplan uitwerken voor een van de oplossingen? Schrijf je dan in via itisalkmaar.nl.