• Marjolein Fokkema.

    De Brouwerij

Salonavond in De Brouwerij

ALKMAAR  Een Salonavond met maar liefst drie bijzonder fraaie optredens. Dat is wat het publiek op vrijdagavond 18 januari in De Brouwerij te wachten staat. Een avond met Maurits Koster die zijn voorstelling Demonen speelt, Jakob Klaasse en Noortje Braat met prachtige muziek van Ravel en Mahler en Marjolein Fokkema, die over verlangens en de verteerbaarheid van literatuur zingt. Een avond vol passie, muzikale diepgang en luchtigheid. De avond begint om 20.30 uur.
De Salonavond begint met de voorstelling 'Demonen', waarin Maurits Koster het publiek vanaf het allereerste begin al op het verkeerde been zet. Dat blijft hij de hele voorstelling doen. Maurits Koster wordt tijdens zijn voorstelling bijgestaan door pianist Arend Jan Schimmel. "Niet omdat ik de voorstelling niet zonder muziek kan spelen, maar om een op de loer liggende depressie te voorkomen", aldus de maker van de voorstelling. Maurits Koster studeerde in
2015 af aan de theateropleiding Selma Susanna. Nu staat hij in de kleine theaters met zijn voorstelling 'Demonen', die gaat over de angst om niet gezien te worden.
Na Maurits Koster betreden Jakob Klaasse (piano) en Noortje Braat (zang en viool) het podium. De musici zijn samengebracht door componist Egon Kracht. Hij maakte speciaal voor
hen de sonate Galanthus Nivalis (De Sneeuwklok). De samenwerking bevalt zo goed, dat het repertoire gestaag is uitgebreid. Tijdens de Salonavond brengen zij naast de sonate van Egon Kracht werk van Maurice Ravel en een lied van Gustav Mahler. Wat hen beiden bijzonder maakt, is hun brede passie voor alle facetten van muziek: componeren, schrijven van teksten en het ten gehore brengen ervan. Jakob Klaasse heeft veel muziek geproduceerd, maar het bekendste muziekstuk van hem is wel Avond van Boudewijn de Groot. Noortje Braat richt zich als zangeres en violist hoofdzakelijk op nieuwe muziek, onder meer bij het Asko Kamerkoor.
Na de pauze brengt Marjolein Fokkema op cabareteske manier haar eigen geschreven liedjes over liefde en dingen die verkeerd lopen. Het publiek krijgt odes aan ongemakkelijke strandwandelingen, schrale troost en een diep verlangen naar pensioen te horen. Met hier en daar een scène over bovenburen en de verteerbaarheid van literatuur. Marjolein Fokkema studeerde in 2017 af aan de theateropleiding Selma Susanne en stond vorig jaar in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.
De avond begint om 20.30 uur, entree is € 7,50 en kaartverkoop is vanaf 19.30 uur. De Brouwerij is te volgen via www.facebook.com/debrouwerijalkmaar.