• De band Alfon Oekie.

    Stichting Cultuurpark De Hout

Rock en punk in Alkmaarder Hout met De Hout Rocks

ALKMAAR Klonken afgelopen zondag nog klassieke klanken door de Alkmaarder Hout tijdens het festival 'De Hout Klassiek'. Aankomende zondag 24 juni wordt het over een heel andere boeg gegooid tijdens het rock- en punkfestival 'De Hout Rocks'. Dan zijn er gierende gitaren en stampende drums te horen. Het festival begint om 13.00 uur en is rond de klok van 18.30 uur afgelopen.

De Hout Rocks is een inmiddels vertrouwd festival waarin podium geboden wordt aan regionaal talent. Vier bands komen voor een energiek en wervelend optreden naar het stadspark aan de Kennemerstraatweg 139. Voor het eerst is er dit jaar een heuse schiettent op het festivalterrein aanwezig. Dus waag de gok en maak kans op een geweldige prijs.

De middag wordt afgetrapt door de band 'Reino' uit Heerhugowaard. Een nog jonge band die een rauwe combinatie brengt van pop, rock, punk en elektronica. Vervolgens krijgt 'Six Million Dollar Men' het podium. Een Alkmaarse band met Amsterdamse roots. Deze band brengt een hard potje stevige punk, dus vergeet je oordoppen niet!

De muziek van 'Mr Stone and the Black Dogs' uit Heerhugowaard kan het beste omschreven worden als psychedelische punk-funk-blues-rock. Ze combineren het beste van deze werelden in hun wervelende, energieke, en toch gevarieerde stijl van muziek maken. Tenslotte brengt de band 'Alfon Oekie' uit Alkmaar dansbare wereldmuziek, folk en alternatieve pop. Zodat bezoekers ongetwijfeld swingend het veld gaan verlaten.

Naast de muziek zijn er verschillende soorten kraampjes op het terrein waar festivalgangers een lekkere versnapering kunnen halen. Nieuw dit jaar is de verkrijgbaarheid van speciaal bier. Liefhebbers van drankjes en/of hapjes moeten er trouwens rekening mee houden dat consumpties alleen contant kunnen worden betaald, dus niet per pin. Munten zijn verkrijgbaar bij de infostand naast de cateringtent.

In Kunstnest zijn de hele middag schilderijen te zien van Eddy Steinhauer. Hij haalt zijn inspiratie uit de omgeving waarin hij woont, werkt en wandelt. Deze indrukken verweeft hij met fantasy. De Hout Rocks wordt verzorgd door Stichting Cultuurpark De Hout. De toegang is gratis. Meer info: www.cultuurparkdehout.nl