• Rian van Dam is nu directeur van Greenport Noord-Holland Noord.

    Gemeente Hollands Kroon

Rian van Dam voorgedragen als burgemeester

ANNA PAULOWNA De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft op dinsdagavond 4 december 2018 Rian van Dam (57 jaar) voorgedragen voor het burgemeesterschap van Hollands Kroon. Momenteel is zij programmadirecteur van Greenport Noord-Holland Noord.

Vanuit haar huidige functie is Rian van Dam bekend met de omgeving. Hollands Kroon profileert zichzelf als Agrarische Hoofdstad van Nederland en Den Oever als Hoofdstad van de Zeeverse Vis.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad ziet haar als een empathisch persoon, die er tegelijkertijd toe in staat is knopen door te hakken. Bestuurlijk heeft zij ervaring als wethouder van de gemeenten Alkmaar en Enkhuizen. Zij heeft begrip voor verhoudingen en staat stevig in de samenleving.

De voordracht wordt aangeboden bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit getekend is. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester van Hollands Kroon op 12 februari 2019 wordt geïnstalleerd. Rian van Dam is lid van de Partij van de Arbeid en we weten inmiddels dat ze houdt van pianospelen en zeilen.