• Talloze muzikanten spelen tijdens het vier uur durende concert pop- en rockliedjes.

    Jointhebandsessions

Pop en rock in Koel 310 met Jointhebandsessions XL

ALKMAAR Liefhebbers van bekende pop- en rockliedjes van de afgelopen vijftig jaar kunnen zaterdagavond 12 mei genieten van een avondvullend, gratis toegankelijk concert. Zeker honderd muzikanten uit de regio doen mee aan de Jointhebandsessions XL in Koel 310 in Alkmaar.

Tijdens het vier uur durende concert komt het beste pop- en rock-repertoire uit de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig voorbij. De toegang is gratis.

AMATEURS Jointhebandsessions is een initiatief van twee lokale muzikanten, Wim Kingma en Gert-Paul van der Horst, om amateurmusici zonder band een podium te geven. Gezamenlijk organiseren zij maandelijks in Koel 310 een muzieksessie, meestal op een zondagmiddag. Deze concerten vinden plaats in een gezellige en ongedwongen sfeer. Ze worden steeds drukker bezocht, zowel door publiek als door enthousiaste 'meespelers'. Zo worden de muzikanten genoemd die een of meerdere nummers meedoen met de 'huisband' van ervaren musici. Ze vervangen dan tijdelijk een lid van de huisband. Behalve de drummers en de toetsenisten nemen alle meespelers hun eigen instrumenten mee.

Vanwege de toenemende belangstelling voor de maandelijkse Jointhebandsessions wordt het nu eens veel groter aangepakt; met een XL-editie. Dit concert vindt plaats in de grote bovenzaal van Koel 310, die ruimte biedt aan zo'n 700 mensen. De duur van het programma is verlengd en er zijn twee 'huisbands' die afwisselend spelen en de vaart erin houden. Er draven circa honderd meespelende muzikanten op uit de hele regio. Drummers, gitaristen, saxofonisten, toetsenisten en vooral veel zangers en zangeressen zetten op deze zaterdagavond hun beste beentje voor. Of ze beginner zijn of ervaren, maakt niet uit. De sessies staan open voor een ieder die bereid is om de liedjes in te studeren. Voor velen zal het de eerste keer zijn dat ze voor een groot publiek optreden.

AFTERPARTY De twee huisbands worden professioneel begeleid door twee geluidsbedrijven. Er zijn ook fotografen die het hele optreden vastleggen. Na het concert is er een afterparty tot in de kleine uurtjes.

De Jointhebandsessions XL begint zaterdag 12 mei om 21.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Koel 310 is te vinden aan Koelmalaan 310.