• Facebook Podium Onder de Boom

Podium onder de Boom: gratis festival met mix van optredens

ALKMAAR Cultuurpark de Hout is zondag 29 juli weer het decor voor een groots en gratis muziekfestival. Dit keer onder het thema 'podium onder de Boom. Van 13.00 tot 19.00 uur brengt het festival een mix van optredens door professionele, ambitieuze artiesten uit de regio en het land.

Van een intiem pianoconcert onder de slanke iep, een dansvoorstelling onder de grote plataan tot een funkband onder de brede kastanje. Voor kinderen is er natuurlijk ook genoeg te beleven. Van beeldende kunst maken tot meezingen en spelen met muziektheatergroep Samba Salad.

Artiesten die op het festival spelen, krijgen het gras als podium en een boom als enig decorstuk. Door de afwezigheid van dranghekken, tribunes, podia of afgebakende zit- of staplaatsen worden de artiesten uitgedaagd zich aan te passen aan deze situatie. Hierdoor ontstaan bijzondere optredens, waarbij een grote mate van interactie ontstaat. Dit maakt het festival ontspannen, laagdrempelig en uitdagend. Bezoekers kunnen van artiest naar artiest zappen om bij diverse bomen verschillende optredens te beleven. De combinatie van natuur, cultuur en interactie maken dit festival bijzonder.

Writlist bijt om 13.15 uur het spits af. Met ritmische gitaren, melodieuze zanglijnen en zelfkritische teksten doen zijn songs denken aan een kleurrijke samensmelting van Fink, Ben Howard en SOHN. Madicken de Vries & Marquis Bieshaar nemen het vanaf 13.45 uur van hem over. Een piano met een pure en zuivere sopraanstem. Tegen de klok van 14.45 uur is het de beurt aan The Rising Sun, een opzwepend en sensationeel reggae-pop collectief. Cote du Nord speelt om 15.15 uur en brengt de Hot Swing Gypsy Jazz in de stijl van Hot Club du France van de meester Django Reinhardt. Cookhouse speelt vanaf 15.45 uur. De twee broers hebben een ongekend sterke band door de passie voor muziek,de scheiding van hun ouders, de liefde voor het leven en de drang om nieuwe muziek te blijven creëren. Met een grote diversiteit in haar repertoire (van Amy MacDonald tot Skunk Anansie) speelt Fatima Haring vanaf 16.15 uur. Hekkensluiters zijn Robin Kester & Brechje van Osch. Ze maken dromerige folkpop.

Voor de echte liefhebbers: van 18.00 uur tot 18.30 uur volgt een reprise.