• TPC Daalmeer

Padeltoernooien bij TPC Daalmeer

ALKMAAR Bij TPC Daalmeer in Alkmaar vinden van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni de
FIP250 en NPB100 Padeltoernooien plaats. Deze toernooien worden gehouden onder de verantwoordelijkheid van de Internationale Padel Federatie (FIP250) en Nederlandse Padelbond (NPB100).

Bekende topspelers uit Spanje, Argentinië en Duitsland, als ook het complete Nederlandse team zullen hun opwachting maken. Aan het FIP250 toernooi mogen spelers deelnemen met een ranking vanaf World Padel Tour (WPT) plaats 30 en lager, terwijl aan het NPB100 toernooi niet WPT geplaatste deelnemers meedoen.
Uit Argentinië worden Fermin Ferreyra en Enrique Lagarejos (WPT 134) verwacht en de broers Daniel en Gaston Correa. Uit Duitsland komen Lennart Samuelsen en Daniel Lingen, de Duitse nummers
1 en 4. Het volledige Nederlandse team met onder anderen de sterkste koppels Bram Meijer en Uriël Maarsen en Peter Bruijsten en Berend Boers zullen ook aan het FIP250 toernooi deelnemen.

Aan het NPB100 toernooi hebben zich naast een aantal lokale helden een groot aantal spelers van buiten de regio geregistreerd. Totaal zullen circa zestig teams aan beide toernooien deelnemen.

Voor TPC Daalmeer en Alkmaar is het FIP250 toernooi uniek. FIP wijst jaarlijks slechts twee FIP250 toernooien aan Nederland toe. Voorzitter Eric de Lange is dan ook bijzonder trots op de vereniging. "Geweldig dat we dit met onze leden en vrijwilligers voor elkaar hebben gekregen. Maar ook een grote dank aan onze sponsors inclusief de hoofdsponsor WebXperience".

Naast de spectaculaire topwedstrijden valt er voor de toeschouwers nog meer te beleven. Voor de kinderen staan er glij, klim en springkussens in de tennishal en buiten bij de velden. Diverse bars bieden Spaans gerelateerde drank en spijzen. Ook zijn er verkoopstands van Padelsport produkten. Tijdens het toernooi worden de wedstrijden openbaar over het web live uitgezonden via het TPC Daalmeer Youtube kanaal.
Het WebXperience FIP250 padeltoernooi is qua statuur te vergelijken met het jaarlijkse Future tennistoernooi dat in Alkmaar gehouden wordt. Dit eerste FIP250 toernooi in Nederland is een mooie aanvulling voor Alkmaar. En het laat Alkmaar kennismaken met Padel, de snelst groeiende sport in Europa.

TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar, mensen kunnen er tennissen en padelen. De vereniging beschikt over vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en drie padelbanen. Gecertificeerde leraren verzorgen zowel tennis- als padellessen. Padel is in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers) en ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 15.000 actieve Padelspelers.