Padel wereldtopspelers komen naar Alkmaar

ALKMAAR Tennis & Padel Centrum Daalmeer verzorgt ook dit jaar een groot internationaal Padel toernooi. Het toernooi wordt gehouden in het weekend 28, 29 en 30 juni. Na het succes van vorig jaar worden er een nog groter aantal topspelers verwacht. Padel en Alkmaar staan hiermee dan ook inmiddels op de internationale Padeltoernooi kalender.

Toernooidirecteur Conrad Bel is bijzonder verheugd dat het toernooi een grote internationale belangstelling krijgt. "Het blijkt dat we vorig jaar iets goeds hebben neergezet" aldus Conrad. "Het is fantastisch dat de winnaars van vorig jaar Zuid-Amerikanen Fermin Feyrera & Roberto Rodriguez (wereldtop 150) hier opnieuw willen spelen. Maar dat ook de nummer 1 uit Duitsland Samuel Lennartson en het Poolse nummer 1 duo van de partij zijn. Naast spelers uit o.a. Spanje en België.
En uiteraard zal de nederlandse top aanwezig zijn, waaronder het nummer 1 duo Uriël Maarssen en Bram Meijer. Van dit laatste duo wordt veel verwacht. Bram & Uriël spelen heel veel in Spanje waar Padel na voetbal de belangrijkste sport is. Bijzonder blij zijn we met het meespelen van de nummer 88 van de wereld, de Spanjaard Jose Carlos Gaspar. Jose speelt samen met zijn maat Diego Gil, nummer 133. Het maakt dat het toernooi van een hoog niveau zal zijn" sluit Conrad af.

Naast het internationale toernooi, FIP250 genaamd, wordt er gelijktijdig het Alkmaar Open toernooi georganiseerd. Dit toernooi kent spelers van diverse speelsterktes uit de wijde regio.

Beide toernooien bieden een groot Padel kijkplezier voor de naar verwachting grote aantallen toeschouwers. Food, drinks en entertainment zijn aanwezig.
Daarnaast worden vanaf zaterdag alle wedstrijden "live" weergegeven op het internet via diverse Youtube kanalen.

Voor alle Padel enthousiasten bestaat de mogelijkheid om een Padel clinic te volgen. Deze clinics worden gegeven door één van de aanwezige (internationale) topspelers. Voor data en tijdstippen verwijzen we naar de tpcdaalmeer.nl website.