• Het Gulden Vlies

Familie Duin stopt met Het Gulden Vlies

ALKMAAR Grand Café Het Gulden Vlies aan de Koorstraat in Alkmaar komt per 1 december in andere handen. Horeca echtpaar Jeroen en Christie van Duin hebben besloten te stoppen. Daarmee komt een einde aan een periode van 25 jaar waarin de familie Van Duin de scepter heeft gezwaaid in een van Alkmaars bekendste horecagelegenheden.
 
De beslissing was niet eenvoudig, vertelt Jeroen van Duin. ,,We hebben op deze plek zoveel plezier gehad en zoveel mooie dingen mogen meemaken. Mijn ouders zijn hier begonnen. Het Gulden Vlies hoort bij onze familie. Dat loslaten doen we niet zomaar.'' Jeroen en Christie van Duin hebben de knoop doorgehakt na een traject van drie jaar. ,,De horeca is de afgelopen jaren veranderd en wij moeten mee in die ontwikkelingen. Om dat goed te kunnen doen, moet ons pand volledig worden gerenoveerd. Wij hadden het plan om op de eerste verdieping een Boutique hotel te realiseren. Na vele gesprekken samen hebben wij ons eerlijk afgevraagd of wij dit voor nog eens 25 jaar  willen doen. En na lang nadenken is het antwoord daarop 'nee'.
Het echtpaar kwam daarop in contact met een geïnteresseerde koper. Die heeft het pand gekocht en gaat het vanaf 1 december grondig renoveren. Tot die tijd blijven wij open en gaan alle geplande activiteiten gewoon door. De koper is met diverse horeca ondernemers in gesprek om horeca exploitatie over te nemen.
 
Grand Café Het Gulden Vlies is met haar rijke historie één van de bekendste uitgaansgelegenheden in de stad. Wie in Alkmaar Het Gulden Vlies noemt, legt ook meteen de link naar de gezellige Koningsnacht en –dag, de jaarlijkse viering van Alkmaar Ontzet op 7 en 8 oktober en de klassieke Lindegrachtconcerten in de zomermaanden. ,,Alle activiteiten blijven gewoon doorgaan,'' benadrukt Jeroen van Duin. ,,De komende Alkmaar Ontzet zal onze laatste zijn en daar gaan we zoals altijd een mooi feestje van maken. De Lindegrachtconcerten blijven. Die worden volgend jaar gewoon voortgezet.'' Wat Jeroen en Christie van Duin zelf gaan doen na december weten ze nog niet. ,,We gaan rustig kijken wat er op ons pad komt.''