Oudorp maakt zich op voor KunstCultuurWeekend

OUDORP Het KunstCultuurWeekend (KCW) staat weer voor de deur. Op zaterdag 18 en zondag 19 mei staat heel Oudorp weer in het teken van kunst en cultuur. Het weekend wordt op vrijdag 17 mei al afgetrapt met een speciale openingsavond met live muziek. Wethouder cultuur Christian Braak neemt de officiële opening voor zijn rekening. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de KCW Band o.l.v. Marco Hoogland; met dansbare muziek, classics, rock, modern en eigentijds.

Stichting Alkcare, locatie de Oldeburgh, doet voor het vierde jaar op rij mee aan op 18 en 19 mei met haar Crea-kunst markt. Op beide dagen zijn er vanaf 12.00 tot 17.00 uur verschillende kramen ingericht. Zo laten Anita Kesselaar, Francis Bons, Cora Dekker, Simon Bok (op zaterdag) en Theo Kroon (op zondag) hun werken zien. Daarnaast is de hobbygroep aanwezig met creatief spijkergoed, fietsenband en geven een workshop sieraden maken van koffiecups, worden er zelfgemaakte kaarten verkocht door Tiny Klitsie en is de schildergroep o.l.v Anke van den Bosch aanwezig. Op zaterdag 18 mei zijn er in 's middag Oldtimers voor het huis te zien zijn. Zondag 19 mei speelt het duo It started in Space op piano en gitaar. Tijdens de route is het mogelijk om koffie of thee met gebak te kopen in de Burcht van de Oldeburgh aan de Herenweg 91 in Oudorp.

Dit jaar is er weer, net als vorig jaar, meer dan genoeg kunst en cultuur te beleven bij Music Centre Blue tijdens het Kunst en Cultuur Weekend in Oudorp. Zo zal op de zaterdag een vol programma zijn met toffe livemuziek van de bands: 3 Point Landing, 6-PEK, The Compounds, The Blouzz. Tijdens de KCW Muziekmix in De Terp passeren diverse muziekstijlen de revue in een uitvoering van diverse koren. Publiek kan meedoen aan de Workshop 'Stembevrijding'. Om 13.00 uur: Koor Zanglust, vanaf. 14.00 uur: Alkmaer Voices. Om 15.00 uur: Rebounce en om 16.00 uur: Inge Berkhout met Stembevrijding. Verschillende dansscholen tonen zondag 19 mei tussen 12.00 en 17.00 uur hun kunsten tijdens het KCW Dansfestival met demonstraties en workshops.

Kijk voor het volledige programma op https://kunstcultuurweekend.wixsite.com/kcwoudorp.