• www.prachtstraatjes.com

Opening Prachtstraatjes Alkmaar

ALKMAAR De officiële opening van de eerste Prachtstraatjes Alkmaar vindt zaterdag 15 juni plaats. Sinds 2017 werken ondernemers uit de Boterstraat, Magdalenenstraat, Fnidsen en de Hekelstraat samen aan het aantrekkelijk maken van de binnenstad. Met bezoekers, gemeente en winkeliers is er gekeken naar de Negenstraatjes in Amsterdam en de Goudenstraatjes in Haarlem en geëxperimenteerd met een Alkmaars concept. Met succes zijn online campagnes gelanceerd en zijn verhalen opgetekend van de meest gastvrije ondernemers van Noord-Holland.

Winkelier Sophie van der Horst: "Als winkeliers van de binnenstad zijn we trots op de Prachtstraatjes. Hiermee laten we zien hoe gastvrij en bijzonder de winkels van de unieke straatjes in Alkmaar zijn. Daarnaast zorgt de samenwerking tussen de winkeliers voor een betere uitstraling, waar ook de bezoekers van profiteren. We beginnen nu met vier straten en willen dit met de winkeliers verder uitbreiden. Onze binnenstad telt natuurlijk meer Prachtstraatjes."

Tijdens de officiële opening nodigen de winkeliers bezoekers uit om kennis te komen maken met de Prachtstraatjes. Bezoekers kunnen meedoen met de PrachtParade en genieten van verschillende proeverijen, zoals boterkoek in de Boterstraat. Voor deze officiële opening vinden ook extra activiteiten in een bijzondere samenwerking met festival KUUB plaats. Haal jouw speciaal ontworpen tas op bij de deelnemende winkels of op het festivalterrein van KUUB op het Canadaplein en tover deze om tot een uniek draagbaar kunstwerk. Loop mee in de PrachtParade bij KUUB x Prachtstraatjes, in een muzikale optocht door de Prachtstraatjes. Daarnaast is in de voormalige V&D (begane grond) voor de techies onder ons het Junior IoT (Internet of Things) Alkmaar waar je naar hartenlust kunt kennismaken met techniek en IT.

Prachtstraatjes is een initiatief van de Boterstraat, Magdalenenstraat, het Fnidsen, de Hekelstraat en Het Nieuwe Warenhuis. Het idee is ontstaan tijdens het Stadslab, een initiatief van de gemeente Alkmaar en de vertegenwoordigende organisaties voor de binnenstad van Alkmaar nu verenigd in Het Bolwerk. Het Nieuwe Warenhuis is een coworkingspace voor en van Alkmaarse ondernemers en richt zich naast haar workplace op social design en duurzame innovatie. Het Nieuwe Warenhuis bevindt zich op de tweede etage van de voormalige V&D (Het Vijvertje 2) in Alkmaar (www.hnwalkmaar.nl).

Het volledige programma vind je op de Facebookpagina van Prachtstraatjes. Meer informatie over de straten en de ondernemers vind je op www.prachtstraatjes.com.