• iPabo

Opening nieuw pand Hogeschool iPabo

ALKMAAR Wethouder van onderwijs Elly Konijn-Vermaas verricht donderdag 15 november de officiële opening van het nieuwe pand van Hogeschool iPabo aan de Rubenslaan. De transformatie van het kantoorgebouw 'De Hoef' naar een modern onderwijsgebouw is volbracht en kan bewonderd worden.

Na een verbouwing door Ooijevaar 'bevlogen bouwers', die geheel volgens planning een half jaar duurde, konden aan de start van het nieuwe studiejaar de deuren open voor de
studenten. De afgelopen weken is gewerkt aan de laatste details en nu is daar het moment van de officiële opening van ' de pabo met de i '. Men is er in geslaagd een intieme
onderwijsomgeving te creëren waarmee de iPabo zich kan onderscheiden. Transparante onderwijsplek Het ontwerp van het Alkmaarse BRTArchitectenbureau heeft geresulteerd in een prachtig transparante onderwijsplek voor de pabo-studenten. Er is gehoor gegeven aan het verzoek van de studenten om vooral de huiselijke sfeer te behouden waarbij veel ruimte is voor persoonlijke ontmoetingen met studenten en docenten. Ruimtes waarin gestudeerd en ontspannen kan worden.

Opvallend voor de inrichting is de aanwezigheid van studiepleintjes naast instructieruimtes, waarvan schuifdeuren kunnen worden opengezet en ruimtes multifunctioneel worden. In het Exploreon draait alles om onderzoekend en ontwerpend leren. Het is een rijke leeromgeving waar studenten en leerlingen uit het basisonderwijs in Alkmaar aan de slag kunnen met Wetenschap & Technologie. Studenten van de sportklas zijn zeer tevreden met de grote eigen gymzaal. Met deze unieke variant op de bachelor worden studenten niet alleen opgeleid tot leerkracht basisonderwijs maar óók tot vakleerkracht bewegingsonderwijs voor de groepen 1 t/m 8.