• Een kijkje op de beeldentuin.

    Beeldentuin Nic Jonk

'Open dagen' bij Nic Jonk

GROOTSCHERMER In museum en beeldentuin Nic Jonk aan het Haviksdijkje 5 zijn op zaterdag 24 en zondag 25 november van 11.00 tot 15.00 uur weer ''open dagen'. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement aan het einde van het seizoen.

De entree en de koffie zijn deze dagen gratis en er zijn in dit weekeinde speciale kortingen op dezeefdrukken, boeken enreplicabeeldjes van Nic Jonk en de gedichtenbundels van zijn vrouw Greet Jonk Commandeur. Tevens wordt de Nic Jonk kalender 2019 gepresenteerd en is dan ook verkrijgbaar in het museum. Op zondag vanaf 13.00 uur zal er een speciaal optreden zijn van de singersongwriter Terence Hansen.

Zoals ieder jaar wordt ook het muziekprogramma voor het komende seizoen gepresenteerd. Optredens van topartiesten zoals Hans Dulfer, Harry Sacksioni, Tim Knol, Ad Vanderveen en Specs Hildebrand zullen in 2019 in museum Nic Jonk te zien zijn. In de beeldentuin is de vaste collectie beelden van Nic Jonk te bezichtigen. In het museum is de expositie olieverfschilderijen van Nic Jonk te bezichtigen, aangevuld met een unieke collectie keramiek die hij in zijn atelier in Santa Cruz in Californië maakte.

Op de bovenverdieping is een grote collectie zeefdrukken van Nic Jonk te zien en tegen een speciale éénmalige korting te koop. In het museum is ook de permanente collectie bodemvondsten van Kees Box en Greet Jonk Commandeur te zien, welke door Kees Box nog regelmatig wordt aangevuld met nieuwe vondsten. Zowel zaterdag als zondag is Kees Box van 12 tot 14.00 uur aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Het atelier is ook geopend en zo kan iedereen een kijkje nemen op de plek waar Nic Jonk zijn beelden maakte. Het intrigerende proces wordt mede verduidelijkt door foto`s en een film welke in het atelier worden getoond. Nieuw is de dvd die tijdens de 'open dagen' wordt getoond op de bovenverdieping. Hier is een bijzonder interview met Nic Jonk te zien dat enkele weken voor zijn dood is opgenomen en waar hij openhartig vertelt over zijn werk, zijn slopende ziekte en spreekt hij de hoop uit dat zijn levenswerk voor de toekomst behouden blijft.