• Het kwartetspel met foto's van Alkmaar in de IJzeren Eeuw.

    Regionaal Archief Alkmaar

Open dag Regionaal Archief Alkmaar

ALKMAAR De deuren van het Regionaal Archief zijn zaterdag 25 november geopend tijdens een open dag.

Het archief staat in het teken van de decembersfeer: Sinterklaas, Kerst, familie, gezelschapsspellen, cadeaus en speelgoed. Er zijn foto's en historische objecten te zien. Ook zijn er activiteiten georganiseerd. Benieuwd hoe Sinterklaas er aan het begin van de twintigste eeuw uitzag, of welke gezelschapsspellen er gespeeld werden? Bekijk dan de tentoongestelde foto's en objecten, zoals historische bordspellen. Zelf (historisch getinte) spelletjes spelen kan bij de stand van Alkmaarse spellenspecialist De Spellentoren, die voor de gelegenheid aanwezig is. Er is een gloednieuw kwartetspel te koop, met foto's van Alkmaar in de IJzeren Eeuw.

TAXEREN Wie zelf historisch speelgoed heeft, kan dat meenemen. Speelgoedtaxateur Carita van Woerden van Pijkeren vertelt er meer over.

Verder zijn de depots geopend die normaal gesloten blijven voor bezoekers. Daar worden de archieven bewaard uit tien gemeenten, van Castricum tot en met Texel.

Wat er precies wordt bewaard en wat bezoekers zelf met al die archiefstukken kunnen doen, wordt tijdens de open dag verteld. Archiefmedewerkers beantwoorden graag de vragen. Zij kunnen ook helpen met het vinden van informatie over voorouders, woning of woonplaats.

De deuren van het archief zijn 25 november van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Meer informatie via www.regionaalarchief.nl/opendag, of houd de Facebookpagina van het Regionaal Archief Alkmaar in de gaten.