• Luciënne van der Stouwe

Onmogelijk te vervullen hartewens voor Gouden Dagen Alkmaar-Noord

ALKMAAR Soms komt er een ontroerende hartewens bij Gouden Dagen binnen, die je met alle liefde en inzet wilt vervullen, maar gewoonweg niet te organiseren valt. Zo ook de wens van mevrouw Wittink (89): "Dat ik zo lang mogelijk voor mijn gehandicapte dochter Marijke (62) kan zorgen."

Marijke was een levenslustige en creatieve scholier toen zij als 13-jarige frontaal werd aangereden door een brommer. Na maanden coma en jaren revalidatie en logopedie bleken haar hersenen permanent beschadigd.  e hersenen geven het signaal niet meer goed door aan het lichaam, de spieren, de motoriek, de spraak, de coördinatie. Alle herinneringen van voor het ongeluk zijn gewist.

Gouden Dagen Alkmaar-Noord kan het leven van mevrouw Wittink niet verlengen en haar bezorgdheid niet overnemen, maar kon wel zorgen voor een leuke ontspannen middag voor hen beiden en nieuwe herinneringen te maken. De dames werden thuis opgehaald en enthousiast uitgezwaaid door meerdere buren. Op naar Grand Café Klunder voor een overheerlijke en uitgebreide high tea. "Dit heeft nog nooit iemand voor ons gedaan, wat een luxe."

Tijdens de high-tea vertelden mevrouw Wittink en Marijke over hun geschiedenis. Communiceren met Marijke gaat echt prima als je gewoon moeite doet om te luisteren. Er zit geen zielige gehandicapte bij ons aan de tafel, maar een grappige, eigenwijze, zelfstandige vrouw die heel goed weet wat ze wil, maar helaas gevangen wordt gehouden in haar eigen lichaam.

Van Klundert gingen de dames door naar De Vest voor een voorstelling van het Wintercircus Arlette Hansons. Messen, hoeden en acrobaten vlogen door de lucht. De geitjes, teckels en clowns stolen de harten van onze dames. Zij hebben genoten van al het circusgeweld. Zo heeft Gouden Dagen Alkmaar-Noord geen wens kunnen vervullen, maar wel een vrolijke herinnering gemaakt.