• De hoofdrolspelers van de film.

    Buena Vista Pictures

O Brother, Where Art Thou? bijPark de Oude Kwekerij

ALKMAAR De openluchtbioscoop in Park de Oude Kwekerij vertoont vrijdag 3 augustus vanaf 21.28, als de zon ondergaat, de film O Brother, Where Art Thou? Wanneer de film precies, start is afhankelijk van hoe snel het donker wordt.
Vanaf 20:15 uur zijn de Openluchtbioscoop en Het Parkhuis open. Locatie: Jan van Scorelkade 6
Als publiek zit je op een tribune gemaakt van tegels en gras. Voor maximaal comfort, neem je een eigen kussen en deken mee. Je kan genieten van de inhoud van je eigen picknickmandje of een drankje en/of hapje bestellen bij het Parkhuis van Park de Oude Kwekerij. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!
In de komedie van Joel Coen en Ethan Coen spelen onder meer George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, John Goodman en Holly Hunter. Magnifiek gespeelde en gefotografeerde bewerking van Homerus' heldendicht Odyssee met Clooney in de hoofdrol als Everett Ulysses. Eind jaren dertig ontsnapt hij met sukkel Delmar (Nelson) en heethoofd Pete (Turturro) uit een chain gang. Volgens een blinde profeet zullen ze een fortuin vinden, 'maar niet het fortuin dat ze zoeken'. Geketend trekken ze het avontuur tegemoet, en ontmoeten een cycloop (zwendelaar John Goodman), sirenen en een duivelse wetsdienaar (Daniel von Bargen). De wonderschone soundtrack werd uitgeroepen tot countryplaat van het jaar. (bron: VPRO cinema)