• Lekker toeren door de provincie.

    Toerclub Alcmaria Victrix

Noordkoptocht in aantocht

ALKMAAR Toerclub Alcmaria Victrix rijdt zaterdag 6 april de Noordkoptocht. Dé ideale voorbereiding voor de Ronde van Noord-Holland of de Ronde van Vlaanderen en is ook een uitstekende training voor bijvoorbeeld mensen die deze zomer Alpe D'Huez gaan rijden of een soortgelijke tocht. De start is tussen 08.00 uur en 08.30 uur bij de Wielerbaan aan de Terborchlaan 200.

Tevens is het een kans om kennis te maken met onze sportieve en gezellige fietstoerclub in Alkmaar. Niet in de laatste plaats geeft de Noordkoptocht gelegenheid om te genieten van het prille voorjaar. De bollenvelden die in bloei staan, het frisse groene gras van de polders, en de duinstreek in lente gloren. Afhankelijk van het aantal deelnemers starten we in drie a vier groepen. Elke groep heeft zijn eigen tempo. Een groep met een gemiddelde snelheid van 30 km per uur. Een groep met een gemiddelde snelheid van 27 a 28 km per uur. En een groep met een gemiddelde snelheid van 25 km per uur. Voor degene die de tocht liever individueel willen rijden, is een route beschrijving voor handen. De tocht voert door de polders, bollenstreek en duingebied langs de kust naar Den-Helder. Over de as van Noord-Holland via Anna Paulowna en de Ruige weg, tussen Oude Sluis en Burgervlotbrug terug naar Alkmaar. De lengte van de tocht is ongeveer 110 Kilometer met koffiepauze na ongeveer 50 kilometer. Rond een uur of 12.30 à 13.00 uur zullen de eerste mensen terug zijn in Alkmaar.

Zeker een aanrader is het raadplegen van de vernieuwde website www.tcav.nl. Kom op tijd naar de kantine bij de wielerbaan om je in te laten schrijven voor deze tocht.