• Wie steekt de handen uit de mouwen?

    Pixabay

NL Doet in Alkmaar en De Rijp

ALKMAAR/DE RIJP Verschillende Alkmaarse verenigingen verzorgen vrijdag 15 en zaterdag 16 maart groene activiteiten tijdens NL Doet. Vrijwilligers zetten zich die dag actief in voor een "groene" wijk. Dit jaar kunt u op vier locaties in Alkmaar helpen bij de beplanting. Meedoen kan op vier locaties in Alkmaar en De Rijp.
NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligers van een viertal verenigingen gaan aan de slag om Alkmaar en De Rijp groen te houden. Een dag die zorgt voor verbondenheid met de buurt en betrokkenheid bij het groen in de buurt. Hieronder vindt u de activiteiten en locaties van NL Doet:
• Vrijdag 15 maart: Klipper De Rijp: nieuwe beplanting aanbrengen.
• Zaterdag 16 maart (10.00-16.00 uur): Vlindertuin Groene Voet: blad en maaisel ruimen, bloemzaden zaaien en vaste planten aanvullen. Contactpersoon is John Scheepe.
• Zaterdag 16 maart (9.30-16.00 uur): Park de Oude Kwekerij: vlinder- en bijenheuvel voorzien van bloemen en planten. Contactpersoon is Walter Wildöer.
• Zaterdag 16 maart (10.30-12.00 uur): Kruidentuin Rekerhout: wintergras verwijderen, vaste planten en kruiden aanvullen. Contactpersoon is Hans Veer.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de site van NL Doet. NL Doet is elk jaar tevens het startschot voor alle bewonersinitiatieven in het groen. Binnen Alkmaar zijn al verschillende groengroepen actief. Stadswerk072 ondersteunt deze initiatieven met gereedschap en plantjes. Meer weten over bewonersactiviteiten in het groen of een eigen groeninitiatief? Neem dan contact op met de beheerder Frits Oudshoorn, via tel. 072 548 87 90.