• Sherwin Kirindongo uit Den Helder.

    Johan Latupeirissa

Night of the Drums terug in Podium Victorie

ALKMAAR In Podium Victorie keert voor het eerst sinds 2008 'Night of the Drums' terug.

Van 1995 tot 2008 organiseerde Bureau Dynamiek deze drumavonden met onder andere Afrikaanse, Braziliaanse, Indonesische, Japanse en Arabische percussiegroepen en bands. Het voormalige Atlantis Podium stond dan te schudden op z'n grondvesten. Bekende percussionisten en drummers als Cesar Zuiderwijk, Aly N'diaye Rose, Lucas van Merwijk, Eveline Carels, Femke Krone, Momo Touré kwamen ervoor naar Alkmaar. Drummer Lars Nijman uit Alkmaar speelde als 12-jarige voor het eerst op het Alkmaar podium in 2006 en brak daarna definitief door.
Na tien jaar, op donderdag 8 februari, keert de drumavond terug in het nieuwe pand van Podium Victorie. Het voorprogramma wordt verzorgd door leerlingen van Congagroep Heiloo en Sambagroep Nosso Groove. Deejay Mr. Scoop omlijst de avond en gaat de battle aan met enkele masterdrummers. Het hoofdprogramma wordt verzorgd door de drummers van de musical The Lion King. Zij brengen een mix van pop, Afrikaans, Afro-Cubaans, Braziliaans en klassiek slagwerk. De drums worden bespeeld door Martin Frosch en op percussie Sherwin Kirindongo, Felipe Veiga en Emilio Saura Jimenez.
Kaarten kosten 14,45 euro in de voorverkoop en 15,50 euro aan de deur. Reserveren kan via www.podiumvictorie.nl. Night of the Drums duurt van 19.30 tot 24.00 uur.