• Alkmaar Sport

Nieuwe Weerbaarheids-training voor de jeugd

ALKMAAR Alkmaar Sport start vanaf januari 2019 met een nieuwe serie Weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. 'Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaarder door het leven gaan.' De trainingen zijn te volgen in De Meent Bauerfeind.

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt er aandacht besteedt aan diverse specifieke onderwerpen die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

Geïnteresseerden kunnen hun zoon of dochter aanmelden voor de dinsdag- of de donderdagtraining. De eerste les start op dinsdag 22 januari 2019 in de Multisportzaal van De Meent en op donderdag 24 januari 2019 in de Multischermzaal. De les duurt van 16.00 tot 17.00 uur. De training duurt 8 weken. De kosten voor de Weerbaarheidstrainingen bedragen € 75 per deelnemer.

Inschrijven kan via https://www.alkmaarsport.nl/sport-en-beweegaanbod/sportactiviteiten-van-alkmaar-sport/weerbaarheidstraining.html. Meer informatie over de trainingen via Rianne de Groot via r.degroot@alkmaarsport.nl of tel. 072-5489317.