• MeerDanDans

Nieuwe cursus 'Dansen met Parkinson'

ALKMAAR Een nieuw blok 'Dansen met parkinson' start vanaf maandag 13 mei in Wijkcentrum de Oever in Alkmaar. Een proefles is gratis en iedereen is welkom om een keer te ervaren wat de dansles voor hem of haar kan betekenen.
De danslessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met parkinson. Iedereen met parkinson, maar ook partners/mantelzorgers zijn van harte welkom om kennis te maken met deze bijzondere lessen. Plezier in bewegen staat centraal.
In de lessen wordt gewerkt met een combinatie van dansbewegingen uit moderne dans, klassiek ballet, yoga en improvisatie. Het eerste deel van de les wordt zittend op een stoel uitgevoerd. Er wordt in de lessen gewerkt aan balans, houding, kracht, flexibiliteit en coördinatie. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en alle stadia van parkinson en danservaring is niet nodig.
De lessen zijn gebaseerd op de succesvolle dansmethodiek uit New York, ' Dance for PD'. Voorafgaand aan de les is er gelegenheid om samen met de andere deelnemers koffie te drinken en kennis te maken. De lessen vinden plaats op maandagochtend van 11.00-12.00 in Wijkcentrum de Oever, Amstelstraat 1, Alkmaar. De lessen vinden iedere maandag plaats tot en met 8 juli, behalve op pinkstermaandag. Voor meer informatie of opgeven voor een proefles: www.meerdandans.nl
info@meerdandans.nl of 06-48043164.