• De nieuwe aanwinst.

    In 't Houten Huis

Nieuwe aanwinst In 't Houten Huis

DE RIJP Museum In 't Houten Huis aan de Tuingracht 13 heeft een koe gekocht en daarmee is de tentoonstelling 'De Koeien van Weeshoff' compleet. 'Een koe in de Schermer' van Klaas Weeshoff is geschilderd op een houten paneel. De tentoonstelling laat werk zien van de gebroeders Weeshoff en te zien t/m 28-10. 

Het schilderij toont het oer-Hollandse landschap, het polderlandschap met knotwilg en een stolpboerderij. De roodbonte koe staat prominent te poseren met de zon in zijn rug onder een
prachtige Hollandse wolkenlucht. Drie schapen zoeken de schaduw. De knotwilg, het Groot hoefblad en andere kruiden op de voorgrond zijn fijn gedetailleerd. Aan de horizon zijn drie kerktorens waar te nemen, die mogelijk een antwoord geven op de vraag waar Weeshoff heeft geschilderd. Als u een idee heeft van de situatie horen de museummedewerkers dat graag.

De tentoonstelling 'De Koeien van Weeshoff' is gewijd aan tekeningen en olieverfschilderijen van de gebroeders Weeshoff en is te zien t/m 28 oktober.
Openingstijden museum: 1 september t/m 16 oktober dinsdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Vanaf 15 oktober elke zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Kijk ook eens op www.houtenhuis.nl