• WAD Live

WAD Live in Theater De Vest

ALKMAAR 'WAD live' is een hommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse wadden. De film is woensdag 18 september vanaf 20.15 uur te zien in Theater De Vest met het 42-koppige Noordpool Orkest voor het filmdoek en natuurjournalist en radiomaker Rob Buiter als verteller. Deze avond voltrekt zich een uniek filmconcert.In 'WAD, overleven op de grens van water en land' zie je het Waddengebied zoals je het nog nooit hebt gezien.

WAD live geeft extra dimensie aan de natuurfilm uit 2018: WAD, overleven op de grens van water en land. Deze wordt onder andere gecreëerd door het Noordpool Orkest, dat dit jaar bovendien zijn 10-jarig jubileum viert. De muziek van Martin Fondse, winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2017, is door dirigent Reinout Douma verwerkt tot een nieuw muzikale compositie met veel ruimte voor improvisatie. Bezoekers zien een recente montage van scenes uit de WADfilm, met niet eerder vertoonde beelden. WAD live combineert beeld, muziek en verhaal, om de wadden op een unieke muzikale manier aan Nederland te tonen. Rob Buiter, natuurverslaggever en radiomaker van Vroege Vogels, vervangt regisseur Ruben Smit als verteller bij de voorstellingen. Ruben Smit is uitgevallen door ziekte. Na Alkmaar speelt WAD live nog op 11 andere plekken in Nederland.

WAD de film ging op 1 en 2 oktober van 2018 in première in Leeuwarden. Ondertussen heeft de natuurfilm van Ruben Smit de status van Gouden Film behaald met 120.000 bezoekers. De film bevat alle dieren, vogels & planten, het zand, het weer en alle vier de seizoenen. De crew van vijftien man heeft in vijf jaar tijd 500 uur aan materiaal verzameld. Dit materiaal hebben zij ook verwerkt in een fotoboek, een reisgids en in de backstagedocumentaire die op de DVD staat. Begin volgend jaar verschijnt er ook nog een vierdelige tv-serie als natuurdocumentaire, waarin de duiding van de ecologische processen en gebeurtenissen veel nadruk krijgen.  

Kaarten kosten €37.50 en zijn verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl of bij de kassa van het theater.

Bron: Youtube: Wadfilm