• De Brouwerij

Onvergetelijke muzikale en artistieke avond in De Brouwerij

Bij Podiumcafé De Brouwerij aan de Kennemerstraatweg 16 start vrijdag 20 september het derde culturele seizoen. Op het podium staan vanaf 20.30 uur de jazzformatie Seaward en cabaretier Jildou Kroes. De muzikanten Ton Mulders en Teake Ettema, zangeres Patricia Idsinga en Jildou Kroes staan garant voor een Salonavond vol passie, muzikale diepgang, humor en luchtigheid.

De jazzformatie Seaward betreedt als eerste het podium. Tom Mulders (gitaar), Teake Ettema (contrabas) en Patricia Idsinga (zang) brengen hun muzikale productie "Het kan ook erger". Zij spelen de ellende van anderen en knappen daar zelf behoorlijk van op. Denk aan Ella Fitgerald, Ramses Shaffy en Brel, maar laat je ook raken door de prachtige eigen composities.

Na een korte pauze brengt theatermaker en cabaretier Jildou Kroes een voorproefje uit haar kleinkunstprogramma "De Wimper van de Wolf"; een mix van sprookjes en muzikale poëzie. Jildou Kroes studeerde in 2014 af aan Theateropleiding Selma Susanna. Met haar afstudeersolo "Zoute Slok Op" stond ze op verschillende theaterfestivals in het land, waaronder Fringe en Theaterfestival Boulevard. De afgelopen jaren was ze te zien in producties van onder andere het Veemtheater en DansSpelFilmEnsemble Meli Kuhn. Ook speelde zij onder leiding van Dick Hauser (Orkater) in het stuk "De hond van Oost".

De Salonavond is de eerste in de reeks van 9 avonden in de periode van september tot en met mei volgend jaar; elke derde vrijdag van de maand. De avond begint om 20.30 uur. Entree is € 7,50 en kaartverkoop is vanaf 19.30 uur aan de kassa van Podiumcafé De Brouwerij. De Brouwerij is te volgen via www.facebook.com/podiumcafedebrouwerij.